Даниел Ларисън*:RSАмерикански военни често говорят за други страни, представяйки ги

...
Даниел Ларисън*:RSАмерикански военни често говорят за други страни, представяйки ги
Коментари Харесай

Защо ни плашат с Китай и Русия?

Даниел Ларисън*:
RS
Американски военни постоянно приказват за други страни, представяйки ги като зложелател на Съединените щати. Командващият Индо-Тихоокеанското командване на въоръжените ни сили адмирал Джон Акуилино съобщи, че е угрижен за съдействието сред Русия и Китай, което било ориентирано към борба със Съединени американски щати. Той упрекна Москва и Пекин, че желаят да оспорят въздействието на Вашингтон в Азиатско-Тихоокеанския район.
Опитите съперниците на американската политика да бъдат превърнати в страшилище са параноична илюзия, предопределена да подхранва милитаризма. Пентагонът и „ ястребите “ се пробват да обвържат всички недоволни от курса на Съединени американски щати в митичен антиамерикански блок, без да вземат поради другите национални ползи на страни като Русия, Китай, Иран и КНДР.
Сплашването на обществото от фиктивен антизападен фронт цели да оправдае военни разноски и рисковани интервенции в чужбина. Подобен метод, който е надалеч от действителността, може да има опустошителни последствия за външната политика на Съединени американски щати.

* Колумнист на Responsible Statecraft. Публикува свои разбори в New York Times, Book Review, Dallas Morning News, World Politics Review, Politico Magazine, Orthodox Life, The American Scene и Culture11. Има докторска степен по история от Чикагския университет
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР