Даниел Иванов-Аоияма остана един от само осем сумисти без поражение

...
Даниел Иванов-Аоияма остана един от само осем сумисти без поражение
Коментари Харесай

Аоияма е непобеден след три дни на "Хару башо"

Даниел Иванов-Аоияма остана един от единствено осем сумисти без проваляне след третия ден на шампионата за Купата на императора в Осака (Яп). Българският великан с сан 13-и маегашира реализира третата си поредна победа през днешния ден, надделявайки над сътрудника си по сан Котошогику с техниката " ошидаши " (избутване от дохиото с непрекъснат захват на опонента).

Сред борците с съвършен баланс 3-0 от висшата част на ранглистата са единствено йокозуна Хакухо и секиваке Асанояма, борещ се за промоция в озеки. Останалите непобедени сумисти са с рангове от 3-ти маегашира надолу. В четвъртия ден на следващия ден противник на Аоияма ще бъде 14-и маегашира Нишикиги (0-3), който пък е един от единствено седмина, които към момента нямат триумф.

Турнирът " Хару башо " е първият в историята на професионалната лига на Япония, който се организира при закрити врата. Заради разпространяването на ковид в зала " Едион Арина " в Осака се позволяват единствено участници и публични лица. От сумо асоциацията (JSA) тестват състезателите по два пъти дневно, като имат подготвеност да прекратят конкуренцията даже при един позитивен тест за COVID-19.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР