Даниел Димитров, по-известен като Данчо Релето от бандата за отвличания

...
Даниел Димитров, по-известен като Данчо Релето от бандата за отвличания
Коментари Харесай

Данчо Релето от „Наглите“ откраднал джипа на Лена Бориславова, докато е под домашен арест

Даниел Димитров, по-известен като Данчо Релето от бандата за отвличания „ Наглите “, дружно със сподвижниците му от автомафията Софиянеца и Пирона, са главните обвинени от полицейските управляващи за кражбата и след това върнат джип на Лена Бориславова.

 

Припомняме, че преди седмица чисто новият джип „ Тойота “ RAV4 на някогашната говорителка и съветничка на Кирил Петков беше отмъкнат от паркинг пред дома й в столичния квартал „ Лагера “, където Лена живее дружно с депутата от Политическа партия Мирослав Иванов и новородената им щерка Деа.

 

Кражбата на возилото, случила се късно след среднощ, е била снимана от камера за видеонаблюдение, инсталирана пред блок №4. На видеозаписа се вижда по какъв начин маскиран мъж, облечен в черни облекла и въоръжен с устройство за прекопирване на сигнала от истинския ключ, отваря колата на Лена и след няколко секунди си потегля с нея.

 

Седмица след кражбата на джипа, возилото бе намерено от полицейските управляващи, зарязано в равнища в столичния квартал „ Люлин “. Возилото е било усърдно почистено от следи с белина и с перилни препарати като единствената липса по него е инсталирано5о бебешко столче на задната седалка, отмъкнато от апашите. Японската машина за 90 000 лв., взета предишното лято на лизинг от Лена Бориславова и Мирослав Иванов, към този момент е върната на излязлата в отпуск по майчинство говорителка на експремиера Кирил Петков, оповестиха от Столична дирекция на вътрешните работи.

 

Запознат от вътрешното министерство разкрива, че най-вероятните създатели на кражбата на джипа на Лена са предварително освободеният от пандиза престъпник от „ Наглите “ Данчо Релето и джамбазите Софиянеца и Пирона. Въпросното трио разполага с техника за прихващане на сигнал, отключване и запалване на коли от японските марки „ Тойота “, „ Мазда “ и „ Нисан “. Преки доказателства против Релето и сподвижниците му обаче няма и най-малко на този стадий те не могат да бъдат задържани и подведени под отговорност за следващата дръзка кражба на скъпоструващ автомобил.

 

Скандална детайлност към Данчо Релето е, че единствено за последната година той е задържан рекордните три пъти с крадени коли, само че все пак не търка наровете на тъмницата, а е въдворен под домакински арест. Димитров обаче към момента не е оборудван с електронна гривна на крайници си, макар настояването на криминалистите.

 

Джипът на Бориславова бе изоставен в равнища и усърдно измит от следите 

„ Данчо Релето излиза всяка нощ да краде коли, до момента в който е под домакински арест с помощта на съдии от Софийския областен и Софийския градски съд, които настойчиво отхвърлят да го оставят за непрекъснато в ареста или най-малко да му слагат гривна на крайници за джипиес сигнал “, недоволстват криминалистите от „ Автокражби “ към Столична дирекция на вътрешните работи. Те са уверени, че главорезът от бандата за отвличания „ Наглите “ заплаща солидни рушвети на магистрати, с цел да не бъде арестуван за непрекъснато, а старите му каузи за обири на коли да прашасват в прокуратурата.

 

Неофициално се твърди, че още в деня след кражбата на джипа на Лена Бориславова Данчо Релето е бил посетен от служители на реда и разпитан в дома си, без обаче да признава нищо. Ченгета провели беседи и с Божидар Стоицев, зет на убития сикаджия Милчо Бонев – Бай Миле, за който се знае, че е медиатор сред автомафията и притежатели на отмъкнати возила, които да бъдат върнати след заплатен откуп. Няколко дни откакто Стоицев, който живее

на фамилни начала с Ива – сестрата на вдовицата на Бай Миле Силвия Панаголова, бил профилактиран от Министерство на вътрешните работи, джипът на Лена Бориславова бил изоставен от крадците в равнища край „ Люлин “.

 

Предположенията на ченгетата са, че джипът на Лена е щял да бъде разфасован и разпродаден на части в автоморга, стопанисвана от сина на Данчо Релето. Смята се, че през последните няколко месеца родната автомафия зарежда с елементи на нови японски возила автопазара в Полша. Частите се изнасят с подправени документи или посредством контрабанда, а каналът се управлява от босовете на автомафията в София Светослав Петков – Лъвицата и Красимир Пешев – Краси Мраморския.

Като съпричастен към бандата мнозина сочат и тартора на „ Наглите “ Прокопи Прокопиев – Културиста, който преди няколко месеца също излезе предварително от пандиза за серия от отвличания на богаташи.

 

Основният обвинен за кражбата на джипа на Лена Бориславова – Данчо Релето, за финален път бе задържан в нощта на 5 против 6 ноември, м.г. в границите на профилирана полицейска интервенция против автоджамбазите в цяла София, при която беше закопчан и различен знаков престъпник – Димитър Симеонов – Турчина. Тогава Релето, Турчина и още двама мъже бяха хванати в хале, намиращо се в региона на складовете в квартал „ Илиянци “, до момента в който разфасоват откраднат два часа по-рано автомобил „ Тойота “ CHR на стойност към 60 000 лева, отмъкнат пред жилищен блок в „ Дружба “, незабавно след което е бил откаран от Димитров и Митко Турчина в незаконен автосервиз, с цел да бъде разфасован и продаден на части.

 

Задигнатият джип е благосъстоятелност на някогашния началник на Софийската военноокръжна прокуратура Трендафил Трайков. Въпреки че и Релето, и Турчина са заковани с ДНК следи, оставени по возилото на прокурора и са хванати в миг, в който разкостват джипа, двамата са пуснати на независимост от съда след 72-часов престой зад решетките.

 

Даниел Димитров, който трябваше да излежи 18-годишна присъда в зандана поради присъединяване във всички 13 отвличания на „ Наглите “, само че през януари 2022 година, бе пуснат от съда

3 години по-рано, беше закопчан при започване на април м.г. още веднъж с крадена „ Тойота “ в хранилище в столичния кв. „ Надежда “, водещ се неофициална благосъстоятелност на братя Лебешковски, също подсъдими като част от „ Наглите “. Въпреки безспорните улики, че Релето е отмъкнал собственоръчно „ Тойота “-та, и тогава магистратите от Софийския областен съд го пуснаха на независимост под гаранция от 3000 лева, а прокуратурата не стачкува мярката му за неотклонение.

 

В края на месец юли м.г. Даниел Димитров още веднъж се оказа с белезници на ръцете – арестуваха го дружно с апашите Главата и Софиянеца в дело за разфасоване и в компанията на два откраднати автомобила. Магистратите от Софийския областен съд обаче още веднъж решиха, че Данчо Релето не е рисков за обществото и го пуснаха под парична гаранция, този път леко повишена на 5000 лева

 

Смята се, че Данчо Релето е вложил своя къс от прибраните откупи от жертвите на „ Наглите “ в софтуерни машини за разтрошаване отбраната на японски коли от марките „ Тойота “, „ Лексус “ и „ Нисан “ и е взел участие в кражбите на над 100 японски возила в София единствено през последната година. За да прикрива активността. си на автоапаш, Релето работи като таксиметров водач и с таксито си обикаля по нощите из софийските квартали, возейки най-малко един собствен съизвършител, все едно, че му е клиент. Криминалисти издават, че групата към Данчо Релето разполага с най-малко 10 халета, в които незабавно се разфасоват откраднатите коли и след това частите им се изнасят.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Данчо Релето Рена Бориславова Мирослав Иванов ПП Милчо Бонев – Бай Миле Силвия Панаголова Божидар Стоицев Светослав Петков – Лъвицата Красимир Пешев – Краси Мраморския „ Наглите “ Прокопи Прокопиев – Културиста Димитър Симеонов – Турчина Даниел Димитров Трендафил Трайков
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР