Даниел Чипев, който напусна БНТ, за да стане главен изпълнителен

...
Даниел Чипев, който напусна БНТ, за да стане главен изпълнителен
Коментари Харесай

Даниел Чипев става главен продуцент на новините на БНТ

Даниел Чипев, който напусна Българска национална телевизия, с цел да стане основен изпълнителен продуцент на новините на Нова тeлевизия, се връща в публичната телевизия. От идната седмица той ще е основен продуцент на новините в Българска национална телевизия.

Преди две години Чипев се реалокира в Нова телевизия по покана на някогашната си шефка в Българска национална телевизия Вяра Анкова, която сега е изпълнителен шеф на частната медия. Тогава той размени Дарина Сарелска, която се " раздели " с Нова телевизия малко след абсурда, избухнал поради изказвания на Васил Иванов за налагана от нейна страна цензура.

Анкова и Чипев работеха дружно в публичната телевизия, където той беше началник на новините.

Напускането на Чипев е следващата кардрова смяна в Нова телевизия, откакто тя беше добита от Кирил и Георги Домусчиеви, а кадарът на свързаната с Делян Пеевски „ Канал 3 “ Миляна Велева, стана шеф на новините в медията.

Даниел Чипев стартира кариерата си през 1997 година като вътрешнополитически кореспондент в Ефир 2 на Българска национална телевизия. От 2000 година до 2003 година работи в телевизия „ Ден “ като политически кореспондент, а от 2003 до 2004 година е в Нова телевизия. След завръщането си в Българска национална телевизия става един от водещите на ранната емисия „ По света и у нас” от 18:00 часа сега на нейното основаване. Впоследствие е водещ и на централната емисия в 20:00 часа. През 2010 година е назначен за изпълнителен продуцент на новините в Българска национална телевизия, а през 2013 година продуцира следобедния публицистичен блок „ Още от деня”. От 2013 година оглавява дирекция „ Информация” на националната телевизия. Дипломира се в СУ „ Св. Климент Охридски “ с магистърска степен по телевизионна публицистика.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР