Даниел Асенов триумфира с европейската титла по бокс за мъже

...
Даниел Асенов триумфира с европейската титла по бокс за мъже
Коментари Харесай

Даниел Асенов отново стана европейски шампион по бокс

Даниел Асенов победи с европейската купа по бокс за мъже в категория до 52 кг от шампионата в Харков (Укр). Във финалната среща Тайсъна от Кукорево, какъвто е прякорът на боксьора, победи по точки англичанина Дийн Фаръл с 3:2 съдийски гласа – 29:28, 28:29, 30:27, 27:30, 29:28.
За 20-годишния Асенов това е 4-о европейско злато от общо 5 изиграни финала на шампионати на Стария континент и второ следващо при мъжете. През 2013 година той за пръв път стана първенец при юношите на шампионата в Анапа (Рус). Година по-късно загуби финала в Загреб (Хър) при младежите от Мохамед Али (Вбр), който обаче победи след това в разногласието за купата при мъжете в Сомоков през 2015 година
Това е втора евротитла за Тайсъна от Кукорево за годината, защото през март той стана първенец за мъже до 22 година в Браила (Рум). В края на февруари пък Асенов завоюва интернационалния шампионат за купа „ Странджа “ в София.
Той донесе и единствения орден за България от Харков, а дружно със Стефан Иванов (кат. до 56 кг) си завоюваха и квоти за международното състезание в Германия в края на август.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР