Данъкът върху добавената стойност (ДДС) е широко разпространена регулация върху

...
Данъкът върху добавената стойност (ДДС) е широко разпространена регулация върху
Коментари Харесай

Българи създадоха мобилно приложение - световен ДДС калкулатор

Данъкът върху добавената стойност (ДДС) е необятно публикувана регулация върху потреблението и се ползва за съвсем всички артикули и услуги, които се купуват и продават в голям брой страни по света. Като цяло изчисляването на цената на Данък добавена стойност става по класическа формула, само че не всеки я схваща и може да я приложи бързо и тъкмо. Ето за какво на помощ идва ново мобилно приложение – международен калкулатор за Данък добавена стойност, който благодарение на логаритъм, може да пресметна Данък добавена стойност обратно и да покаже чистата сума с цена без Данък добавена стойност за съответни артикули и услуги.

Калкулаторът е създаден от българската софтуерна компания MyApp.bg. Той разрешава на потребителите да получат най-лесния и благонадежден метод за пресмятане на ставката на Данък добавена стойност, цената без Данък добавена стойност и с включен Данък добавена стойност за всички артикули и услуги в интернационалната стопанска система в действително време. Мобилното приложение е налично във версии за устройства с операционни системи Android и iOS. В момента се създава и версията му за Huawei AppGallery.

То включва непрекъснато актуализираща се система със ставки на Данък добавена стойност за над 150 страни по света. Това може да е от огромна изгода за бизнеса и други консуматори в случаи, когато дадена страна прави промени и вкара понижени ставки. Не от дълго време да вземем за пример Чехия анулира Данък добавена стойност върху тока и газа. Друг образец е с смяната на Данък добавена стойност за заведенията у нас, като мярка в поддръжка на техния бизнес. Редица други страни също трансформират динамично този потребителски налог, с цел да отговорят на провокации като пандемията от коронавирус или възходящите цени на енергоносителите.

Приложението предлага и премиум версия с голям брой екстри – без реклами, функционалност за елементарно прибавяне на персонализирана ставка, бърз метод за смяна на настоящата страна за изчисление на Данък добавена стойност, разширена история за всички осъществени калкулации, както и актуализации на ставките на Данък добавена стойност – постоянно в точния момент и за всички страни в Европейския съюз и по света.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР