Данък в размер на 0.33 EUR за литър керосин ще

...
Данък в размер на 0.33 EUR за литър керосин ще
Коментари Харесай

ЕК планира въвеждането на данък върху керосина

Данък в размер на 0.33 EUR за литър керосин ще разреши да се понижи с 10% изхвърлянето на CO2 в атмосферата се показва в проучване извършено по поръчка на Европейската комисия (ЕК). Освен това в проучването се предлага въвеждането на сходен налог, изключително като се има поради, че сега последователите на въвеждането му разполагат с действителни причини. Така да вземем за пример, във Франция той ще разреши да се понижат парниковите газове във въздушния превоз с 9%. Това е еквивалент на преустановяването придвижването на 850 000 автомобила по френските пътища. Въвеждането на налога във Франция ще способства за нови 3.5 милиарда EUR в хазната.

Дългосрочните прогнози сочат, че към 2037 година в света със самолети ще се транспортират 8.2 милиарда души против 4.1 милиарда души през 2017 година Към днешна дата на европейско равнище въздушният превоз съставлява едвам 3% от изхвърлените парникови газове.

Въвеждането на налога неизбежно ще се отрази и върху повишение цените на самолетните билети, което ще докара до отлив на клиенти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР