Данаил Кирилов връчи днес ключа от касата за държавния печат

...
Данаил Кирилов връчи днес ключа от касата за държавния печат
Коментари Харесай

Ето как Десислава Ахладова прие поста и печата

Данаил Кирилов връчи през днешния ден ключа от касата за държавния щемпел на неговия правоприемник на поста министър на правораздаването Десислава Ахладова.

До момента тя беше негов заместител. Той й пожела триумф, а тя му благодари за взаимната ползотворна  работа.

Ахладова благодари за гласуваното доверие на премиера, на държавното управление и съдружните сътрудници, както и на народните представители.

Преди това новият министър на правораздаването даде брифинг в постройката на Народното събрание и уточни за собствен главен приоритет реализирането на електронно правораздаване.

Относно плана за промени на Конституцията, препоръчан от ГЕРБ, министър Ахладова уточни, че с предложенията на процедура се осъществят огромна част от рекомендациите, които не престават промяната в правосъдната власт на Венецианската комисия и на Европейска комисия. Тя даде образец с разделянето на Висш съдебен съвет на Съвет на съдиите и Съвет на прокурорите и премахването на Пленума, което по думите й е било една от главните рекомендации през 2017 година на Венецианската комисия.

Другият подложен въпрос бе - въздействието на министъра на правораздаването във връзка с правосъдната власт и кариерните назначения на съдии и прокурори. С промените, които се плануват - този проблем, който бе подложен 2015 година, също е позволен, разяснява тя.

За претекстовете на министър Данаил Кирилов да напусне поста, Ахладова съобщи, че те са персонални. Относно поддръжката на съдружните сътрудници на ГЕРБ, Ахладова съобщи, че те също са били " за " нейната кандидатура.

За противоречивата тематика за промени в Конституцията Ахладова бе безапелационна, че първо би трябвало да се реализира политически и публичен консенсус и едвам тогава да бъдат одобрявани промени.

Новият министър разяснява и появилите се изявления за закупено от нея жилище на преференциални цени. " Жилището ми се намира в кв. " Свобода ", 82 кв. м. е и е напълно закупено с ипотечен заем, финансирано е от банка ", сподели Ахладова и посочи, че цената на жилището й е неведнъж над данъчната оценка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР