Данъчни и социални закони ще гласува Народното събрание. Първа точка

...
Данъчни и социални закони ще гласува Народното събрание. Първа точка
Коментари Харесай

Депутатите ще си определят коледна ваканция, гласуват данъчни и социални закони

Данъчни и обществени закони ще гласоподава Народното събрание. Първа точка в дневния ред е план за решение за коледната почивка на Народното събрание.

Десет дни да бъде Коледната почивка – това е предлагането на ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, което Народното събрание  ще разиска. Предлага се депутатите да са в отмора от 24 декември до 2 януари в това число.

Парламентът ще гласоподава на второ четене измененията в Закона  за изменение и допълнение на Закона за акцизите и данъчните хранилища, с който се облекчават изискванията данъчно задължените лица при използването на новите режими, които следва да влязат в действие от 13 февруари 2023 година

Съществена смяна е планувана във връзка с декларирането и внасянето на акциза, за получените акцизни артикули, освободени за ползване на територията на друга страна членка. Акцизът ще се заявява и внася ежемесечно.

Предложено е отпадане на задължението за регистрация на лицата, които използват лична електрическа сила, създадена от сила от възобновими източници за свои лични потребности от централа с обща конфигурирана общественост до 1 MW.

Депутатите ще обсъдят и Законопроект за изменение на Закона за налозите върху приходите на физическите лица и въвеждане на данъчно облекчение от родител на който не е предоставено упражняването на родителските права в случаите на бракоразвод и на разположение, което е умряло през данъчната година.

Парламентът се чака да гласоподава и промени на Закона за фамилни помощи за деца.  Основният претекст е нуждата от прецизиране на нормативната уредба, гарантираща правото на месечни фамилни помощи за деца с един или двама умряли родители и " деца без право на наследствена пенсия от умрял родител ". Така самотните осиновители ще получават детски месечни добавки за деца до 18 години (или 20 години в случай че учат), без да се взема поради техния приход.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР