Дамаск възнамерява да сезира ООН за грабеж на сирийски петрол

...
Дамаск възнамерява да сезира ООН за грабеж на сирийски петрол
Коментари Харесай

Асад сезира ООН за грабеж на нефт от САЩ, но ООН го няма, светът е като преди ВСВ

Дамаск има намерение да сезира Организация на обединените нации за обир на сирийски нефт от Съединени американски щати, съобщи сирийският президент Башар Асад в изявление за " Русия-24 ", като означи, че недоволствата съгласно него " ще останат по рафтовете на Организация на обединените нации ", представен от ТАСС.

" Разбира се, това е естествено ", изяснява той в отговор на въпроса за опцията сирийската страна да се свърже с Организация на обединените нации по този въпрос. " Но аз, вие и доста хора по света знаете, че Организация на обединените нации не съществува, защото няма интернационално право. Оплакванията към Организация на обединените нации са по рафтовете, защото това е полудържавно ръководство на банди, учредено на правилото на силата. "

" Сега живеем в свят, сходен на гора, който е по-близо до света преди ВСВ, а не след него. Следователно ще изпратим тъжби - само че те ще останат на рафтовете на Организация на обединените нации ".

Вашингтон пречи на нормализирането на връзките сред Дамаск и кюрдите, разяснява Асад. Той отбелязва, че след турската инвазия имаше " напредък " в връзките сред кюрдите и формален Дамаск.

" Русия играе значима роля по този въпрос. При решаването на въпроси от време на време вървим напред, а от време на време вършим крачка обратно по разнообразни аргументи. Една от тези аргументи е натискът на Съединени американски щати върху въоръжените групировки в Сирия, с цел да няма единодушие със сирийското държавно управление и това се очакваше. "

Асад добавя, че сирийските управляващи са подготвени да одобряват кюрдските войски в армията си, с цел да отхвърлен Турция в Северна Сирия, само че кюрдите към момента не са подготвени за това.

Той разяснява, че след подписването на меморандум от Русия и Турция, сирийското министерство на защитата публично е готово да одобри бойци на кюрдските елементи за самоотбрана като част от своята войска като част от стратегии, които ще вземат поради характерностите на този район.

" Но отговорът, който би трябвало да се схваща като формален, е следният: те (кюрдите) не са подготвени да се причислят към сирийската войска в този момент и имат намерение да задържат оръжията си в тези райони ".

Според Асад, благодарение на Русия, Дамаск се пробва да убеди кюрдските войски, " че присъединението към сирийската войска и битката против турските нашественици е вярната позиция за връщането на територии, изгубени в северната част на Сирия ".

Сирийският водач смята, че спорът в страната ще завърши сега, в който бъде извоювана цялостна победа над тероризма, а не след приемането на новата конституция на страната.

" Има опит да се показа, че уреждането на спора зависи от работата на конституционния комитет. Войната в Сирия не стартира заради различия към конституцията, войната в Сирия стартира, тъй като терористите убиваха военни, полиция и цивилни, както и тъй като унищожиха инфраструктурата. Следователно, войната ще завърши, когато прекратим тероризма ", изяснява Асад.

" Ние имаме вяра, че понякога е належащо да проучваме конституцията, както всеки различен документ, и да го променяме съгласно новите действителности на Сирия. Нямаме проблеми с това, тъй че тръгнахме по този път ", добавя той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР