Дама, наблюдавала броенето на бюлетините в качеството си на представител

...
Дама, наблюдавала броенето на бюлетините в качеството си на представител
Коментари Харесай

Само във ФАКТИ: Заплахи, агресия и некомпетентност във варненска избирателна секция

Дама, следила броенето на бюлетините в качеството си на представител на коалиция, разкри пред ФАКТИ потресаващи неща, случили се във вчерашния избирателен ден. Мястото на събитието е 189-а секция в Четвърта гимназия ''Ж. Кюри'', град Варна.

Славена Панайотова, която е пристигнала особено от Англия с цел да способства за честното броене на бюлетините, съобщи следното пред медията ни:

''Членовете на изборната секция, в която бях, не си знаеха правилника за осъществяване на изборите. Първоначално ми отказваха достъп като представител на коалиция, тъй като ''не съм била пристигнала преди обяд, като всички останали''. Помолих ги да си ревизират правилника и да ми покажат написано черно на бяло, че би трябвало да вляза сутринта. След къс спор, погрешно разчетено пълномощие и увещание, че ще звънна в ОИК, членовете склониха да се съветват с ръководителите си и откриха, че нямат право да ми отхвърлят достъп. Изводът от обстановката е, че в случай че ние не си знаем правата, няма никаква гаранция, че длъжностните лица ги знаят или имат предпочитание да ги спазват''.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР