Дали участието на повече жени в политиката не е новият

...
Дали участието на повече жени в политиката не е новият
Коментари Харесай

Новият път на България – повече жени в политиката?

" Дали присъединяване на повече дами в политиката не е новият път на България, който да и донесе повече разцвет и стабилно развиване? " Този бе централният въпрос, който бе дискутиран на събитието " Жените в утрешния ден ", извършено в Българската комерсиално промишлена палата в София.

 

Инициативата е на неправителствената организация " Повече дами в политиката " и бе подкрепена от един от най-уважаваните дипломати у нас посланикът на Кралство Мароко Нейно превъзходителство госпожа Закия Ел Мидауи.

 

Всъщност тя дружно със съоснователите на младата организация Евелина Цилева и Габриела Кирова бе един от главните участници в разискването отдадено на ролята на дамите в построяването на едно по-справедливо и благоденстващо общество освен в България, само че и в целия свят.

 

" Данните от Европейски Съюз сочат, че в България дамите към момента заемат дребна част от управителните позиции на държавно равнище. Това единствено по себе си е парадоксално поради обстоятелството, че страната ни от над 30 години се стреми към постигането на така мечтаното демократично и заслужено общество. Вярваме, че дамите са изчезналият фактор в уравнението. Това е по този начин, тъй като е явна потребността от водачи, притежаващи увереност, поредност, обществена ангажираност, дипломатичност и най-много възприятието за грижовност и отдаденост, все качества присъщи на женския пол ", съобщи госпожа Габриела Кирова.

 

Другият съосновател на новата организация госпожа Евелина Цилева подчертава на Пекинската декларация и Програмата за стабилно развиване на Организация на обединените нации, които приканват за цялостно и дейно присъединяване на дамите като водачи във всички области на публичния живот.

 

" Жените може да са оня основен фактор в ръководството на България, който ще докара до резистентен напредък, спокойно развиване и опазване на националната ни еднаквост ", заключи прочувствено госпожа Цилева.

 

Всички многочислени лектори и участници в събитието се сплотиха към тезата, че в турбулентния и рисков свят, в който живеем, дамите са тези водачи, които със своята неустрашимост, балансираност и непреклонност са нужни на България, с цел да живеем всички ние по-добре.

 

Поанта на полемиката бе брилянтната мисъл на желязната лейди Маргарет Тачър, която гласи " В политиката, в случай че искаш нещо да бъде казано, потърси мъж. Ако искаш да бъде направено, потърси жена! "

Инфо: dir.bg

 

Тагове: Закия Ел Мидауи Евелина Цилева Габриела Кирова Програма за стабилно развиване на ООН
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР