Дали проблемът с Търговския регистър не е умишлен саботаж от

...
Дали проблемът с Търговския регистър не е умишлен саботаж от
Коментари Харесай

Цветанов: Дали проблемът с Търговския регистър не е умишлен саботаж от някой, който иска да създаде проблеми в държавата

Дали казусът с Търговския указател не е тенденциозен бойкот от някой, който желае да сътвори проблеми в страната. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на чуването на премиера Бойко Борисов за електронните системи на страната.

„ От данни, които изнесоха в общественото пространство, бих желал да попитам правилно ли е това, че се открива, че компания „ Лирекс “ е обединила дисковия масив на главния сървър с този на аварийния. Това обединение на масивите е довело до неспособност за възобновяване на база данните “, сподели Цветанов.

„ Това, което е по-важно да попитам представителите на изпълнителната власт за компанията „ Лирекс “. Тя беше упомената доста. Дали тази компания извършва прецизно контракта, който има със съответните институции в България. Това е следващият проблем, който поражда, както проблемите, свързани с Министерство на вътрешните работи, когато беше наложена тази компания от 2007 година от тогавашния шеф на кабинета на Румен Петков – Александър Петров “, сподели Цветанов и обърна внимание, че той е някогашен функционер на Българска социалистическа партия. „ Ако попитаме по какъв начин беше направено видеонбалюдението, това беше с доста експлицитните инструкции, които бяха дадени, да завоюва „ Лирекс “ и да реализира съответното видеонаблюдение. Забележете какво се случва при употребата – интерфейсът беше затворен, което не даде опция да се надгражда тази система “, съобщи Цветанов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР