Дали има достатъчно дърва за огрев по фирмите и пунктовете

...
Дали има достатъчно дърва за огрев по фирмите и пунктовете
Коментари Харесай

Паднат ли температурите до -20 градуса, в Дупница дървата за огрев свършват


Дали има задоволително дърва за огрев по компаниите и пунктовете за твърдо гориво в Кюстендилско е много коментирана тематика в района. Така е преди всяка по-сериозна зима и към Нова година. Опасенията са, че търговците изкуствено основават недостиг на дървата и подвигат цените. В Дупница да вземем за пример се заприказва за цени по празниците до 100 лв. за куб. метър нарязани. Има известно напрежение и измежду горските, които дефинират териториите, квотите и количествата за сеч. Само преди три дни шефът на ДГС " Земен ” инж. Пламен Мишев беше уволнен " поради неприятна организация и пропуски при обезпечаването на дърва за огрев за популацията в региона на активност на териториалното отделение ".

По-сериэозен проблем са дървата в Дупница - районът няма задоволително територии за сеч, множеството гори попадат в предпазените зони, по тази причина се карат дърва от Северозападна България, което ги оскъпява, разясняват горски експерти. Паднат ли температурите до -20 и в Дупница дървата свършват, оплакват се клиенти. В Кюстендил са по-спокойни.

Търговците твърдят, че в случай че горските не подвигат цената по Нова година, няма да го вършат и те, каквато и да е зимата.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Кирил Фалин.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР