Дали астрологията дава реални резултати? Четенето на хороскопи е популярно

...
Дали астрологията дава реални резултати? Четенето на хороскопи е популярно
Коментари Харесай

Астрологията - има ли нещо вярно в нея?

Дали астрологията дава действителни резултати? Четенето на хороскопи е известно забавление, само че какво споделя по този въпрос науката, написа американското списание Scientific American.

Всеки търси това, което му е на сърце:
Вдъхновението ще ви откри, в случай че сте подготвени да се посветите на някакво делоПроблеми могат да зародят, в случай че се поддадете на традиционно бездействие и вашата воля отслабне.Дори от нещо безсмислено можете да научите добър урок.
70 милиона американци четат хороскопи всеки ден. Това е съгласно Американската федерация на астролозите. Според изследване на Pugh Forum of Religion and Public Life, извършено преди двадесет години, 25% от американците имат вяра, че ситуацията на звездите и планетите въздейства на всекидневието ни. През 2012 година изследване на публичното мнение сподели, че 34% от американците считат астрологията за „ доста научна “ или „ отчасти научна “ дисциплинираност. По пътя се оказа, че делът на тези, които считат астрологията за „ въобще не просвета “, е намалял от две трети до към половината.

Астрологията нормално се схваща като поверие, че астрономическите феномени, да вземем за пример, съзвездие по време на вашето раждане или назадничав Меркурий, по някакъв метод въздействат на ежедневните събития в нашия живот и дефинират персоналните ни качества. Това, несъмнено, е доста друго от астрономията, която научно учи небесните тела, галактическото пространство и физиката на Вселената.

Специалната, приложна страна на астрологията набира известност - прогнозиране на бъдещето и битови препоръки за това по какъв начин да живеем, т.е. хороскопите. Списания като The Cut оповестяват, че през 2017 година трафикът на страници с хороскопи се е нараснал със 150% спрямо 2016 година

Очевидно доста хора се пробват да поясняват звездите и се обръщат към тях за съвет. Астрологията изхожда от позицията на звездите - което единствено по себе си наподобява много научно занятие. Но има ли научни доказателства, които удостоверяват, че астрологията по някакъв метод въздейства на нашата персона и орис?

Ако би трябвало да го кажем в резюме – то не.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР