Дългото стоене на детето пред електронно устройство е почти равносилно

...
Дългото стоене на детето пред електронно устройство е почти равносилно
Коментари Харесай

Проф. Сергей Игнатов: Дългото стоене на детето пред телефона е като да му дадеш алкохол

„ Дългото стоене на детето пред електронно устройство е съвсем еднакво на това да му дадеш алкохол. До 8-и клас би трябвало да бъде открита златната среда с използването на тези устройства. Проблемът да се научат да приказват е в следствие от това, че детето е вързано пред телефона, с цел да може майката да подготви нещо за вечеря примерно. “ Това сподели проф. Сергей Игнатов, някогашен министър на образованието, а в този момент учител в Нов български университет, по Би Ти Ви.

Неговото пояснение за неналичието на аналогово другарство е, че родителите също са израсли по този метод – с телефон в ръка, по тази причина не се замислят по какъв начин това влияе и пречи на развиването на детето.

Въпреки това проф. Игнатов е на мнение, че чувството за влошени резултати на учениците у нас е обвързвано с нашата възраст. „ Смятаме, че на тази възраст сме знаели повече неща, само че през днешния ден те знаят други неща “, сподели той.

По думите му нямаме идентични учебни заведения и в никакъв случай не сме имали, като това е систематичен въпрос и е настоящ и систематичен за България. „ Когато отидох в гимназията, се оказа, че има всеобщо необразовани, а бяха деца от елита, от елитни учебни заведения “, описа проф. Игнатов. Той даде образец от работата си, обяснявайки, че нещата не са толкоз неприятни, а нашите деца не са по-неграмотни от другите. Установил го е, защото пет години върви по света и е видял свои задгранични сътрудници, чиито деца даже не желаят да завършат.

При нас е по-различно, тъй като „ желаеме нащите деца да са образовани, амбициозна нация сме “.

Проф. Игнатов изясни комплицирано написаните учебници с „ фикс идея за високия научен жанр. Колкото по-голям е провинциализмът, толкоз повече е стремежът към него “.

Наскоро той получил предложение да напише приказки. Мислел, че ще е елементарно, защото дълги години се занимава с египтология. „ Оказа се, че е доста мъчно да разкажеш приказка за 6-годишни деца “, сподели професорът. „ Най-сложното нещо е с елементарни думи да обясниш. Изисква се огромна подготовка и напрежение. “

Има непрекъснато предпочитание да се обновяват стратегиите, естествено е, защото науката и нововъведенията се развиват със скоростта на светлината, сподели професорът. Но размерът, който може да бъде общопризнат от децата на избрана възраст, е стеснен.

 

24chasa.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР