Дългоочакваното представяне на новия роман на известната българска писателка Людмила

...
Дългоочакваното представяне на новия роман на известната българска писателка Людмила
Коментари Харесай

Людмила Филипова представи най-новия си роман Божият ген“

Дългоочакваното показване на новия разказ на известната българска писателка Людмила Филипова се състоя на 9 май 2022 година в Национална библиотека „ Св. св. Кирил и Методий “. В премиерата на „ Божият ген “ присъединяване взеха авторката на книгата и шефа на издателство „ Ентусиаст “ Виктория Бисерова. Водещ беше Александър Кадиев, прочут ни от театралната сцена и дребния екран.

„ Още при първия ми прочит на романа в края на предходната година бях уверена, че той ще има доста огромен триумф и се оказах права. Вече пет седмици заглавието е на челни места в класациите “, показа Виктория Бисерова, която с изключение на издател е и един от редакторите на „ Божият ген “. „ Смятам, че за всички нас е доста по-лесно да си разбираем предишното посредством вълнуващите сюжети в романите. „ Божият ген “ е резултат от дългогодишните изследвания на Людмила за траките, орфизма и линията на розата, все тематики, които е залягала и в други свои творби, само че тук стъпва на нови източници и построява непредвидена развръзка. “

Веднага откакто водещият Александър Кадиев прочете вълнуващ фрагмент от „ Божият ген “, той даде думата на авторката Людмила Филипова. Писателката не скри вълнението си и благодари на всички посетители и правилни фенове, които участват и я поддържат на всяка нейна премиера.

Авторката даде любопитни отговори за главните тематики, включени в „ Божият ген “. „ В „ Където се ражда Слънцето “ писах за много открития, които са направени за връзката сред прототраките и най-старата цивилизация в света – дуранкулашката. Но за „ Божият ген “ съм употребила напълно нови данни за връзка, която до момента единствено се предполагаше – сред траки и първите българи “, показа писателката. „ Тази информация е потвърдена от генетиците. Оказва се, че ние сме локално население по тези земи най-малко от петнайсет хиляди години. “

В „ Божият ген “ Филипова ловко преплита обстоятелствата с въображението. На фона на антични загадки и надълбоко защитавани религиозни секрети писателката споделя любовната история на Йоан и Ирина, които влизат в конкуренция с времето и рискови властни хора. Тяхното премеждие търси пътя към истината и към вярата и намира божия ген там, където минимум са очаквали.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР