Дългоочаквано попълнение в портфолиото си от обективи за Е-байонет представи

...
Дългоочаквано попълнение в портфолиото си от обективи за Е-байонет представи
Коментари Харесай

Sony представи 400 mm F2.8 обектив от серията G Master



Дългоочаквано попълнение в портфолиото си от обективи за Е-байонет показа Sony. Компанията сподели FE 400mm F2.8 GM OSS (модел SEL400F28GM) – светлосилен супер телефотографски обектив от висок клас, предопределен спортна и естествена снимка. Той е идеално допълнение към гамата от високоскоростни камери с Е-байонет, в това число α9, α7R III и други

От Sony акцентират, че най-лекият в света 400 мм F2.8 обектив от висок клас. Теглото на новия артикул е 2897 км. То е реализирано посредством оптичен дизайн, който включва три флуоритни детайла, понижен брой детайли, ситуирани в предната част, както и обилно потребление на съставни елементи от магнезиева сплав. Благодарение на полеви проби и оценки от професионални фотографи е реализиран дизайн, който е олекотен в предната част, с цел да понижи с до 50% инерционния миг, който се опълчва на ротацията в съпоставяне със модела SAL500F40G.

Прочетете още: Висш управител на Sony чака пълноформатна безогледална конкуренция в границите на година

FE 400mm F2.8 GM OSS разполага с два новоразработени високоскоростни XD (extreme dynamic) линейни мотора, които ръководят фокусната група на обектива, постигайки 5 пъти по-добър резултат (в съпоставяне със SAL300F28G2) при следене на движещи се обекти. Тези мотори се управляват от особено създадени логаритми за придвижване, с цел да се минимизира забавянето и неустойчивостта, както и с цел да се лимитират равнищата на звук, което оказва помощ за реализиране на бърза, точна и тиха работа на автофокуса.

Обективът разполага и с кръговиден механизъм на блендата, формиран от 11 елементи, което разрешава постигането на натурален дефокус на фона. Всеки артикул е самостоятелно тестван и надъхан по време на индустриалния стадий, с цел да се реализира оптимално високо качество на изображението и боке.

За да издържи на суровите условия при снимане на спортни събития или на дива природа, новият FE 400mm F2.8 GM OSS на Sony е направен от устойчива магнезиева сплав и има сенник от здрави, олекотени карбонови влакна. Обективът също по този начин е водо- и прахоустойчив, като предната му част е покрита с флуор, с цел да устоя на замърсяване и пръстови отпечатъци.

Обективът ще бъде разполагаем в Европа през септември 2018, a опционалният кръговиден поляризиращ филтър (модел VF-DCPL1) ще бъде на европейския пазар през декември 2018 г.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР