Дългоочакваната премиера на спектакъла на операта Атила“ от Джузепе Верди

...
Дългоочакваната премиера на спектакъла на операта Атила“ от Джузепе Верди
Коментари Харесай

Гледаме Атила в Стара Загора

Дългоочакваната премиера на спектакъла на операта „ Атила “ от Джузепе Верди ще се състои на 8 август на сцената на Античния конгрес „ Августа Траяна “ в Стара Загора. „ Атила “ на Държавна опера-Стара Загора и Театро Лирико-Каляри, Италия е неповторима за България от сходен жанр съдействие нова продукция, която се приготви, с цел да бъде показана на двете партньорски подиуми. Двата театъра участваха  равнопоставено в подготвителния стадий и реализацията на спектакъла. В Стара Загора бяха ушити над 250 костюма, направени бяха аксесоари и атрибут, създаден бе обилния фон за грандиозната режисура.

Премиерата на спектакъла на операта „ Атила “ се състоя на 27 септември 2019 в Каляри, Италия с огромен триумф, а в Стара Загора трябваше да бъде на 4 юли на стадион „ Берое “, само че се отсрочи за 8 август на сцената на Античния конгрес „ Августа Траяна “. На 14 август Старозагорската опера ще гостува с „ Атила “ на фестивала „ Сцена на вековете “ във Велико Търново.

На 8 август феновете на оперното изкуство ще видят  една впечатляваща класическа режисура със мощен акцент върху достоверността на костюмите и епохата. Драматичната история в ранната вердиева творба за разрушителното настъпление на хуните в Италия отпред с техния нечовечен водач Атила, за любовта и измяната, ще оживее на фона на естествения фон на Античния конгрес „ Августа Траяна “.

Сценичната акомодация е на режисьора Огнян Драганов, а декорите и костюмите са дело на международно приетия италиански художник Салваторе Русо. На диригентския пулт ще застане основният диригент на Старозагорската опера Ивайло Кринчев, хормайстор Младен Станев. Съзвездие от оперни гласове са привлечени в основните функции. Басът Юлиан Константинов ще се превъплъти в ролята на хунския водач Атила – роля, донесла доста триумфи и самопризнание на артиста у нас и по международните подиуми. В ролята на Форесто феновете ще видят румънския тенор Даниел Магдал, в ролята на Одабела – превъзходното сопрано Таня Иванова, а в ролята на римския военачалник Ецио – наложеният баритон Александър Крунев. Участват още солистите Александър Марулев – в ролята на Леоне, Ивайло Йовчев /Улдино/, хор, оркестър на Държавна опера-Стара Загора, представители на Прабългарската школа за оцеляване „ Бага-Тур “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР