Дългоочакваната безспорна битка на Тайсън Фюри за титлите в тежка

...
Дългоочакваната безспорна битка на Тайсън Фюри за титлите в тежка
Коментари Харесай

Изненада! Промоутърът на Фюри очаква битка с Усик през декември

Дългоочакваната безспорна борба на Тайсън Фюри за купите в тежка категория с Олександър Усик може да се състои още през декември, шокира промоутъра на британеца Боб Аръм. Според него сходна борба може да е на хоризонта по-скоро от предстоящото. Двата лагера преговаряха дълго за пердах през април тази година на Уембли, само че в последна сметка не се стигна до съгласие.

Това проправи пътя за Циганския цар да се сблъска с някогашния първенец на UFC в тежка категория Франсис Нгану в спорен кросоувър конфликт идващия месец. Отборът на Фюри преглежда доходоносния дуел в Саудитска Арабия като евентуална подгряваща борба и не изключва бърз поврат в договарянията за изправяне в края на годината против Усик.

Попитан за евентуална дата за обединителната борба, съпромоутърът на Фюри Боб Аръм сподели пред Sky Sports: „ Вероятно ще бъде началото на идната година, само че може да се случи още през декември. “

Аръм чака двете страни да реализират бързо и приятелско съглашение, когато договарянията в последна сметка бъдат обновени - макар фарсовете и обществените кавги сред двамата боксьори.

Шефът на Top Rank настоя: „ Няма да е мъчно да се направи. Познавам хората от Усик, те са хубави хора. Неговият управител, неговият промоутър, те са страхотни хора. Самият Усик е страховит човек. Мисля, че той желае тази борба. Мисля, че тази борба ще се случи и се надявам да се случи по-рано, в сравнение с по-късно “, добави Фюри.

Ако Фюри стане първият неоспорим държател на тежката категория след Ленъкс Люис преди 24 години, Аръм чака той да има " още две борби ", преди да се откаже. Ветеранът промоутър сподели: „ Бих желал да го видя да се бие с Усик. Мисля, че откакто се бие с Усик и в случай че приемем, че победи, тогава мисля, че ще направи победна обиколка, може би още две борби и ще остави по-младите момчета да поемат. “

Надеждите на Аръм да накара Фюри да сплоти дивизията един път вечно, обаче, могат да бъдат провалени от самия боец Уитеншоу. 35-годишният Фюри неотдавна сподели пред вестник „ Дейли Мейл “: „ Не се интересувам да се удрям с Усик, той е дребен украински простак. Нямам интерес към обединяването на дивизията. Това не значи нищо за мен. Търся най-голямата заплата “.

Явно единственият късмет за съединителен пердах е, в случай че Усик се съгласи да получи доста по-малко от Фюри.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР