Дългогодишният председател на литературен клуб „Христо Ботев“ и гл. експерт

...
Дългогодишният председател на литературен клуб „Христо Ботев“ и гл. експерт
Коментари Харесай

Светла Дамяновска с принос към развитието на съвременната българска литература

Дългогодишният ръководител на книжовен клуб „ Христо Ботев “ и гл. специалист „ Култура и художествена изложба “ в община Мездра Светла Дамяновска получи ново самопризнание за активността си. Управителният съвет на Съюза на българските писатели я удостои с почетна грамота за принос към развиването на актуалната българска литература. Призът бе връчен на церемонията по разпределяне на Годишните литературни награди на Съюза на българските писатели, която се организира в края на предходната седмица в Българския културен център в София.
Отличията се връчват от 90 години без спиране. Тази година жури в състав: Трендафил Василев-председател, Димитър Милов-за лирика, Станко Нацев за прозаичност, Панко Начев- за литературна рецензия и есеистика, Ивайло Христов за журналистика, документалистика и мемоаристика е направило разбор на над 200 книги.
„ Приемам оценката с голяма признателност. То е самопризнание за цялостния ми книжовен труд, издадените ми досега 11 книги, като превес са взели последните две - „ Розариум и други хайку “ и „ Синини върху душата “, сподели Дамяновска и заяви в задатък, че новата творба, с която ще зарадва многочислените си фенове е алманах с разкази, наименуван „ Рога и крила “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР