Браян Рандал: Дългогодишният партньор на Сандра Бълок почина на 57

...
Дългогодишният партньор на актрисата Сандра Бълок, фотографът Брайън Рандал, почина
Коментари Харесай

Дългогодишният партньор на актрисата Сандра Бълок, фотографът Брайън Рандал, почина на 57 години.

Семейството му потвърди, че той е починал, след като е бил диагностициран преди три години с амиотрофична латерална склероза (ALS).

В изявление семейството на Рандал каза, че е „безкрайно благодарно на неуморните лекари, които се ориентираха в пейзажа на това заболяване“.

Сестрата на Бълок похвали холивудската актриса за „невероятният“ начин, по който се грижеше за съпруга си в последните му години.

„ALS е жестока болест, но има известна утеха да знаем, че той е имал най-доброто от болногледачи в моята невероятна сестра и групата медицински сестри, които тя събра, които й помогнаха да се грижи за него в дома им“, написа Гезин Бълок-Прадо в Instagram.

„Аз Убедена съм, че Брай е намерил най-доброто място за риболов на небето и вече хвърля примамката си в буйни реки, обединени със сьомга“, добави тя.

Смъртта на Рандъл за първи път обяви в изявление, публикувано от семейството му на People.

Семейството каза, че фотографът е „избрал рано да запази пътуването си с ALS тайно“, добавяйки: „Тези от ние, които се грижехме за него, направихме всичко по силите си, за да уважим молбата му.

"Изключително сме благодарни на неуморните лекари, които управляваха пейзажа на това заболяване с нас и на удивителните медицински сестри, които станаха наши съквартиранти, често жертвайки собствените си семейства, за да бъдат с нашите.

"В този момент молим за уединение, за да скърбим и да се примиряваме с невъзможността да се сбогувам с Брайън."

Сандра Бълок е най-известна с филми като Скорост, Гравитация и Мис Конгениалност и спечели Оскар през 2010 г. за изпълнението й в The Blind Side.

Какво е ALS?

Амиотрофичната латерална склероза (АЛС), известна още като болестта на Лу Гериг на името на известен бейзболен играч от Ню Йорк, починал от нея, е прогресиращо заболяване, за което няма лечение.

Той се причинява от смъртта на нервните клетки в мозъка и гръбначния мозък, които контролират движението на мускулите, които ние контролираме съзнателно.

Заболяването често започва с мускулни потрепвания и слабост в ръката или крака, затруднено преглъщане или неясен говор, но с напредването си оказва дълбоко влияние върху способността за движение, говорене и дори дишане.

Повечето хора умират в рамките на две години след поставяне на диагнозата.

Точната причина за заболяването все още не е известна . Малък брой случаи се наследяват.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР