Дългогодишният началник на Акушеро-гинекологичното отделение в Крумовград д-р Тодор Дедов

...
Дългогодишният началник на Акушеро-гинекологичното отделение в Крумовград д-р Тодор Дедов
Коментари Харесай

Почина гинекологът, достигал до родилки през баирите с БТР и танк

Дългогодишният шеф на Акушеро-гинекологичното поделение в Крумовград доктор Тодор Дедов е умрял през вчерашния ден, оповестиха негови сътрудници.

„ Ние, лекари и акушерки, израснахме при него. Той ни беше преподавател по акушерство. Бог да елементарни! Почивай в мир! “, написаха медиците в АГО.

Д-р Дедов е шеф на отделението в Крумовград от 1980 до 2002 година, като преди този момент е работил в болничното заведение в Ардино.

„ Внук на първия българин, защитил докторат и първи български професор математик, наследник на прочут пловдивски доктор - той отдаде 40 години от живота си на опазването на здравето. Работеше постоянно при необикновено сложни условия в Крумовград, с БТР и танк е посещавал и израждал родилки , само че постоянно е бил на своя пост, като експерт. Зад външния му, малко непохватен, тип се криеше един доста виновен човек, освен това той допускаше малко на брой до нежната си душа. Вярвам, че ще го запомним с готовността си постоянно да окаже помощ на близък си. Поклон и безконечна памет! “, написа в профила си във Facebook професор Тоньо Шмилев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР