Дългогодишният концертмайстор на Концертгебау – Амстердам, българският цигулар Веско Пантелеев

...
Дългогодишният концертмайстор на Концертгебау – Амстердам, българският цигулар Веско Пантелеев
Коментари Харесай

Ешкенази се завърна в коцертната зала в Амстердам - slava.bg

Дългогодишният концертмайстор на Концертгебау – Амстердам, българският цигулар Веско Пантелеев Ешкенази се завърна в залата.

„ Смесени усеща ме превзеха нощес, когато за първи път, от два месеца насам, още веднъж прекрачих прага на нашата прелестна зала в Амстердам, с цел да фотографирам видео, обвързвано с Малер Фест онлайн. Бях благополучен, че съм там и мога още веднъж да усетя атмосферата на това вълшебно място “, написа Веско Пантелеев Ешкенази в персоналния си профил във Facebook.

По думите му, връщането към концерти и цялостни зали с аудитория, както беше преди, е още надалеч в неразбираемото бъдеще. „ Чувство на неустановеност обзема всички нас, защото още не знаем по какъв начин и по кое време ще стартираме да се връщаме към “нормалното” и какво тъкмо ще е то “.

Виртуозът споделя, че светлият лъч в неговия живот е музиката. „ Писана от велики композитори, партитурите на които са към мен, тя, музиката е минала и съхранила себе си през доста интервали на катаклизми в историята, с цел да остане и до ден сегашен с нас. Сигурен съм, че и този сложен интервал ще остане в историята, а музиката ще продължи! “.

Източник: Монитор
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР