Дългогодишната мистерия с източника на най-високоенергийните частици, идващи от далечния

...
Дългогодишната мистерия с източника на най-високоенергийните частици, идващи от далечния
Коментари Харесай

Далечна галактика бомбардира Земята с високоенергийни лъчи

 e4a76eb712ac11caf6143dabbe051bc4_ce_800x426x0x76_c Дългогодишната тайнственост с източника на най-високоенергийните частици, идващи от далечния Космос, е решена. За това бяха нужни 10 години работа на  една от най-големите обсерватории на Земята.

Космическите лъчи са заредени частици, най-вече атомни ядра на водород, хелий и по-тежки детайли, които непрекъснато бомбардират Земята и тяхната мощ е невероятна. Частиците с сила от към 8 квинтилион  електронни волта бяха за първи път регистрирани преди 50 години, само че техният източник беше мистерия.

Защото  колкото повече сила имат лъчите, толкоз по-малки са те. Средно за година на един квадратен километър на Земята се пада единствено един високоенергиен галактически лъч. Телескопите не могат да съберат задоволително частици, с цел да дефинират техния генезис.

Това се промени с откриването на обсерваторията „ Пиер Оже “, която се простира на над 3 000 квадратни километра в аржентинските прерии. Тя изследва небето в продължение на цяло  десетилетие и засече  30 000 от тези лъчи.

Преди се е считало се, че тези лъчи идват от центъра на нашата вселена, само че обсерваторията сподели, че техният източник е отвън нея. Астрономите са открили, че частиците изминават 326 милиона светлинни години и идват от дълбокия космос, регион с дейни галактични ядра и избухващи звезди.

Сега астрономите се пробват тъкмо да дефинират източника на тези частици. За да създадат това, други телескопи изследват екстремалната Вселена за високоенергийни частици, търсейки високоенергийни неутрино и гама лъчи. Неутрино не се отклонява поради магнитното поле на Млечния път, за разлика от водородните или хелиеви ядра, тъй че по тях  доста по-лесно може да се откри източникът на мощността на лъчението с невероятна мощ.

Най-древният галактически закон: Ако не благодарите за помощта – силата на благодарността ще ви бъде отнета принудително

 

От антични времена съществува един неизпълним галактически закон: в случай че човек не благодари за оказаната му  помощ или споделен опит, силата на благодарността макар всички ще му бъде отнета по един…

Цялата публикация

Езотерика: Вашата сила изтича там, където е ориентирано вашето внимание!

28/05/2017

Това е най-важното и главно предписание, обвързвано с вашата  сила Загледали сте се в  красиво момиче – значи сте  споделили с него късче  от силата си. Обърнали сте внимание на…

Цялата статия
Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР