Дългият отпуск по майчинство може да насърчи млади българи да

...
Дългият отпуск по майчинство може да насърчи млади българи да
Коментари Харесай

Зорница Русинова: Дългото майчинство може да насърчи млади българи да се завърнат в страната

Дългият отпуск по майчинство може да насърчи млади българи да се завърнат в страната, счита заместник-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова.

Българското законодателство в областта на труда подсигурява много удобни условия, като се стартира от най-дългото майчинство. Вместо да спорим с работодателите дали би трябвало да се понижи или не, дано да го използваме като реклама да притеглим младежи да работят в България, съобщи Русинова пред публицисти в Добрич.

Заместник-министърът заяви, че следващата година стартира самодейност за привличане на млади българи, които живеят най-вече в Европа. Първо ще насочим вниманието си към младежи с добра подготовка, както и към тези, които учат в европейски университети. В акцията в партньорство с работодателски организации ще представим освен съответното работно място с съответните условия, само че и в цялост какъв е животът в България и какво значи човек да работи в страната, разясни Зорница Русинова.

По думите ѝ има браншове в българската стопанска система, в които възнагражденията са сравними с европейските заплати. "Има непрекъснат тренд и на повишение на междинната работна заплата в страната, тъй че с общите старания на Министерството на труда и обществената политика, на работодателските организации, общините, двустранните търговско-промишлени покои ще можем да притеглим младежи да се завърнат в България ", сподели заместник-министърът.

Зорница Русинова взе участие в среща с бизнеса в Добрич, на която показва опциите за обезпечаване на претовареност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР