Дълги опашки от миряни се извиха пред катедралата Св. Александър

...
Дълги опашки от миряни се извиха пред катедралата Св. Александър
Коментари Харесай

Дълги опашки от миряни пред „Св. Александър Невски“ за поклонението на патриарх Неофит

Дълги опашки от миряни се извиха пред катедралата „ Св. Александър Невски “ за поклонението пред умрелия патриарх Неофит.

Политици и държавници също се поклониха пред тленните му остатъци.

Президентът Румен Радев сервира бели рози.

Премиерът в оставка Николай Денков сервира букет от бели цветя и се поклони пред тленните остатъци на патриарха. Председателят на Народното събрание Росен Желязков също сервира букет от бели цветя. Зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев се поклони пред тленните остатъци на патриарх Неофит.

„ Не единствено България, а и целият православен свят загуби своя нравствен водач. Бог да го елементарни. Рядко срещан, добродушен добротворец. Истински нравствен архипастир “, сподели той.

В храм-паметника „ Св. Александър Невски “ пристигнаха още някогашният длъжностен министър председател Гълъб Донев, някогашният министър на защитата Стефан Янев, основният мюфтия доктор Мустафа Хаджи, министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов и други

От камбанарията на храм-паметника „ Св. Александър Невски “ е спуснат дълъг погребален байрак, а опашката от миряни стартира да се извива от ранните часове на деня. Опашка от стотици българи се извива през целия площад пред храма. Хората чакат да влязат в катедралата, с цел да отдадат своята респект към духовния татко на България.

В събота ще бъде отслужена заупокойна литургия, след което ще бъде осъществено опелото. С литийно шествие тялото на Негово Светейшество ще бъде отнесено в храм „ Св. Неделя “, където ще бъде положено за безконечни времена. Да бъде погребан там е воля на патриарха и решение на Сетия синод.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР