Дълбоко сме обезпокоени от перспективата за широкомащабно нападение срещу Израел,

...
Дълбоко сме обезпокоени от перспективата за широкомащабно нападение срещу Израел,
Коментари Харесай

Иран може да удари на 14 април сутринта, Израел следи планираната атака

" Дълбоко сме обезпокоени от вероятността за широкомащабно нахлуване против Израел ", съобщи формалният представител, представен и от Българска телеграфна агенция. " Съществува огромна възможност Иран да предприеме нахлуване против Израел рано сутринта на следващия ден, в неделя ", добави той.

Междувременно министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин е уверил сътрудника си Йоав Галант в " непоколебимата поддръжка на Съединени американски щати " по време на телефонен диалог, заяви представителят на министерството на защитата на Съединени американски щати Пат Райдър, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Остин е декларирал, че Израел може да " разчита на цялостна поддръжка от страна на Съединени американски щати " против възможни офанзиви от страна на Иран и неговите съдружници.

Междувременно Белият дом заяви, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще се върне във Вашингтон през днешния ден, с цел да се съветва с екипа си по националната сигурност по отношение на събитията в Близкия изток, прекъсвайки почивката си в Делауеър през уикенда.

Военното напрежение в Близкия изток се усили доста след хипотетичния израелски въздушен удар по комплекса на иранското посолство в сирийската столица Дамаск при започване на април, при който починаха двама бригадни генерали, отбелязва ДПА. Държавното управление в Техеран заплаши да отвърне на удара.

Иранската Революционна армия, няколко дни откакто Техеран съобщи, че може да затвори значимия транспортен маршрут, и предизвести, че ще отвърне на израелския удар по консулството му в сирийската столица Дамаск.

На този декор военният министър Йоав Галант съобщи, че Израел " следи от близко планувана офанзива " против него от страна на Иран и съдружниците на Техеран в района, без да даде повече детайлности за опасността, съобщи Ройтерс.

В изказването си Галант означи, че израелците би трябвало да се преценяват с всички заповеди, които могат да бъдат издадени от военното командване, което наблюдава идващите ракети и други въздушни закани, с цел да осведоми обществеността дали да се укрие.

В Израел бяха анулирани плануваните за идващите дни учебни екскурзии и други юношески действия, свързани с началото на празника Пасха, и въоръжените сили бяха сложени в цялостна бойна подготвеност заради допустима офанзива от страна на Иран.

Главният боен представител контраадмирал Даниел Хагари разгласи тези ограничения на брифинг по малкия екран и съобщи, че десетки бойни самолети са били вдигнати във въздуха като част от положението на подготвеност.

Нидерландската външна министърка Ханке Брoйнс Слот заяви, че е споделила на иранския си сътрудник Хосейн Амир Абдолахиан в телефонен диалог, че Иран не трябва да атакува Израел и би трябвало да предприеме дейности " за деескалация ".

" По време на диалога показах и сериозната си угриженост по отношение на кораба, който беше похитен в Ормузкия пролив, и споделих, че този тип дейности би трябвало да спрат ", написа министърката в " Екс ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР