Дълбокият поклон на австрийската външна министърка пред Владимир Путин на

...
Дълбокият поклон на австрийската външна министърка пред Владимир Путин на
Коментари Харесай

Още фурор в Австрия след поклон пред Путин

Дълбокият реверанс на австрийската външна министърка пред Владимир Путин на сватбата ѝ в събота след танца им провокира спомагателен възторг към към този момент спорната аудиенция на съветския президент, съобщи Агенция Франс Прес.

Путин бе измежду 100-те поканени на сватбата на Карин Кнайсъл с предприемач в Югоизточна Австрия.

След като визитата бе оповестена предходната седмица опозицията непрестанно подлагаше на критика Кнайсъл с аргумента, че е навредила на политическия неутралитет на страната. Австрия сега е ръководител на Европейски Съюз.

Кадър от видеозапис на прокремълската телевизия „ Раша тудей “, на който Кнайсъл съвсем коленичи в оправдателен реверанс пред Путин в края на танца им наля още масло в огъня.

Снимката бе на всички места през днешния ден в австрийските медии, съпроводена от заглавия като „ Кнайсъл падна на колене пред Путин “.

„ Колко непрофесионален може да бъде един външен министър, с цел да допусне фотография, показваща коленичене пред Путин? Доре в случай че това е единствено занимателен жест на вежливост след танц, известно е, че не би трябвало да се позволяват такива фотоси “, съобщи левият есеинст Роберт Мисик.

Австрийският вицеканцлер и водач на крайнодясната Партия на свободата Хайнц-Кристиан Щрахе, който бе измежду гостите на сватбата, отбрани Кнайсъл. Той сподели, че тя е посещавала влиятелна виенска школа за танци и знае, че направеното от нея е традиция след танц. А също така Путин също се поклонил в отговор.

„ Танцова сватбена дипломация с учтивост, другарство и положителни обноски – Австрия не може да бъде показана по по-добър метод от този “, добави той в страницата си във Facebook.
Макар Кнайсъл да е безпартийна, тя бе номинирана за посланик №1 от партията на Щрахе, която от 2016 година има съглашение за съдействие с „ Единна Русия “ на Путин.

Още преди сватбата политици от опозицията в Австрия разкритикуваха поканата към Путин с аргумента, че тя е в несъгласие с изказванието на Виена, че ще бъде „ почтен брокер “ сред Европа и Русия, като Зелената партия прикани за оставката на външната министърка.

Русия е упреквана, че желае да отслаби и разедини Европа, изключително като поддържа връзка с популистки партии в няколко европейски страни, показва Агенция Франс Прес.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР