Дал съм си дума да не коментирам политически теми. Политиката

...
Дал съм си дума да не коментирам политически теми. Политиката
Коментари Харесай

Колко неоправени неща имаме, тръгнали сме да оправяме

Дал съм си дума да не разясня политически тематики. Политиката е като времето и се сменя на час или на сезон. Под такова време слагаме чадъри или се излагаме на слънцето, по този начин както ни уйдисва.

Днес, до момента в който следим политическите прогнози, нямаме време да си сложим шапка, камо ли да реагираме на междусъседски спор, който даже да ни касае, ни касае не повече от обстоятелството, че има ли торнадо в Тексас, ще засегне и село Пищигово, пазарджишко.

Почти нито един от нас не знае същинските аргументи за това, което назовават война, само че с някаква неоспорима устремност се дават препоръки, насочват, упрекват, перчат се, може би с цел да удовлетворят ниското си самочувствие.

Съчувствието тук е изкарано на показ, залиняло и прокиснало, тъй като то е единствено едно байряче, нещо като рекламация за съпричастност, в която в действителност не участваме. Ние не сме почистили и измели нашите дворове, тръгнахме да се грижим за непознатите.

Има толкоз изоставени български родители, деца, здания. Има толкоз гнойни пъпки за лечение по личното ни лице, ние тръгнахме да се вършим на козметолози на света.

Правим се на диригенти на непознати оркестри, без да знаем тоналността. Натрапените от незнание мисли са ограничаващи. Медийната операция замества личните ви мисли. Папагалското преповтаряне ги утвърждава. Важното е да бръмчим на едни херци с към този момент казаното, с цел да не излизаме отвън общия хор. Важното е да сложим флагче на профила си, нищо че българското го слагаме единствено в случай че Гришо завоюва нещо и някъде.

Предлагам просто да си вършите работата и да се молите за мир. Бездушието и безбожието пораждат всичко. Нека бъдем монасите, които ще извисят духовното в света, като се молим и изпращаме светлина и положителни намерения. Колко пъти се помолихте за мир в света? Знаменцата и кахъренето са противоположното на молитвите и естествената добрина. Нека България кредитира духовно света, като извади от покритите си с пепел дълбини най-хубавите думи за света. Заменете думата война с добрина и нейните отрицателни сили ще бъдат отслабени.

И по- скоро, сложете българския байрак на профила си, освен тъй като вдруги ден е 3 март, а тъй като България го заслужава с хилядолетната си история и население. И дано се окичим с мартеници и обич. Добрите трептения ще сторят останалото.

От Евгени Минчев
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР