Дъждовната вода на Земята е неподходяща за пиене заради наличието

...
Дъждовната вода на Земята е неподходяща за пиене заради наличието
Коментари Харесай

Дъждовната вода навсякъде на планетата е неподходяща за пиене, установи изследване

Дъждовната вода на Земята е несъответствуваща за пиянство поради съществуването в нея на токсични химикали над допустимите правила, заяви Агенция Франс Прес, като цитира резултати от проучване на учени от университета на Стокхолм.

" Няма място на Земята, на което дъждовната вода да е годна за пиянство съгласно данните, които сме употребявали ", сподели за Агенция Франс Прес Йън Казънс, учител в университета  и началник на проучването, оповестено в профилираното издание " Енвайрънментал сайънс енд текнолъджи ".

Екипът му е употребявал данни, събрани след 2010 година и е открил, че " даже в Антрактика и на Тибетското плато наличието в дъждовната вода е над равнищата, предложени от  Агенцията за запазване на околната среда на Съединени американски щати ", добави той.

В тези два района, нормално считани за девствени, равнищата на пер- и полифлуороалкилирани субстанции са 14 пъти над рекомендациите на американската организация за питейна вода, добавя Българска телеграфна агенция.

Тези субстанции, известни като " безконечни химикали " поради бавното си разграждане, се съдържат в опаковки, шампоани и декоративна козметика и са проникнали по този начин надълбоко в околната среда, че се съдържат към този момент даже във водата и въздуха. Веднъж попаднали в човешкия организъм, те се натрупват и съгласно някои проучвания въздействат на плодовитостта и на развиването на ембрионите, могат да усилят риска от затлъстяване, развиване на някои типове рак, повишение на холестерола.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР