Дъжд, дъжд и пак дъжд. Такава се очертава да е

...
Дъжд, дъжд и пак дъжд. Такава се очертава да е
Коментари Харесай

5 нови песни от седмицата

Дъжд, дъжд и отново дъжд. Такава се обрисува да е прогнозата и за уикенда. И защото проектите ни за разходка в парка с бира в ръка мъчно биха могли да се осъществят, не ни остава друго с изключение на да си пуснем малко музика и с брошура в ръка да се любуваме на тропащите по прозрците капки. 

А какво по-добро музикално предложение за дъждовен уикенд от Kasabian , които показаха новия си сингъл " Algorithms ", който звучи много по-поп, в сравнение с чакаме от лестърската инди група.

" Algorithms " не е любовно писмо към взрива на изкуствения разсъдък, обхващащ промишлеността. Вместо това, той се занимава с появяването на AI, като акцентира минуса на несъразмерното разчитане на машини.

" Алгоритмите поемат надзор. Роботите поемат контрола, вярвайки, че имат душа. Те в никакъв случай няма да изпитат такава обич ", пее фронтменът Серджо Пицорно над припева на песента.

Продължаваме с финландска певица и някогашна вокалистка на симфоничната метъл група Nightwish - Таря Турунен . Тя показа кавър версия на песента " Numb " на Linkin Park. Парчето е част от идния ѝ албум Rockin Heels: Live At Metal Church - един доста специфичен концертен албум, който чакаме с неспокойствие на 11 август. 

Издавайки първия си независим сингъл след сбирката " Planet Her "  от 2021 година,  Doja Cat приветства почитателите си да навлязат в новата й епоха дружно с нея.

Тя се завръща с първата си нова ария за 2023 година, озаглавена " Attention ". Сингълът е написан от Doja Cat, Y2K и Рохет Чахайед, a в текста се пее за потребността от внимание, а не от обич, и придаването на възприятие за самонадеяност.

Да чуем и Джейсън Деруло, който някак ни се изплъзна в края на предходната седмица, по тази причина бързаме да наваксаме тази.  Деруло  сподели " Slow Low ".

" Slow Low " е най-новият от поредност забележителни шлагери на изпълнителя, която включва и " When Love Sucks (When Love Sucks (Feat. Dido) "  - интерполация на шлагер сингъла на Dido от 1999 година - " Thank You ", който присъстваше като обикновен в класиката на Еминем - " Stan ".

Завършваме с  Rachel Row , която показа новата си ария " Аркутино ".  Както и самото име на сингъла подсказва, това е музика за море, равнодушие и свободни форми благополучие. Като едно от обичаните й български кътчета по морето, плажът Аркутино неслучайно ще се трансформира в метафора за солените, пясъчни мемоари.

Песента е по музика и текст на Rachel Row, аранжиментът е основан от Страхил Велчев - Kink и Денис Попстоев. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР