Daimler, компанията майка на Mercedes-Benz, постигна споразумение за около 2,8

...
Daimler, компанията майка на Mercedes-Benz, постигна споразумение за около 2,8
Коментари Харесай

Daimler ще плати близо $3 млрд., за да приключи с Дизелгейт в САЩ

Daimler, компанията майка на Mercedes-Benz, реализира съглашение за към 2,8 милиарда $, с цел да уреди цивилен искове и екологични искания по отношение на манипулирането на данни за нездравословните излъчвания на към 250 000 транспортни средства в Съединени американски щати. Със съглашението се поставя завършек на правосъдни процеси, в които вземат участие групи като Американската организация за запазване на околната среда, Калифорнийския съвет за въздушни запаси, Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, Митническата и граничната отбрана на Съединени американски щати, както и на групов иск. Това съобщи Reuters.

По споразуменията с регулаторите в Съединени американски щати автоконцернът ще заплати 1,5 милиарда $. За да уреди потребителският групов иск пък, Daimler пресмята ще би трябвало да извади още 700 милиона евро. И най-после, компанията майка на Mercedes ще би трябвало да заплати и спомагателни разноски, които ще са нужни, с цел да се изпълнят останалите условия от споразуменията и които съгласно щутгартския автоконцерн възлизат на " междинна деветцифрена сума ". Ако приемем, че това са 500 милиона евро (590 милиона долара), тогава приключването на Дизелгейт ще коства на Daimler към 2,79 милиарда $.

Daimler ще оповести окончателната сума за споразумяване на всяка една от тези елементи на абсурда след подаването на наложителни постановления за единодушие с другите организации. Този развой би трябвало да завърши доникъде на септември, оповестява Reuters.

В момента не е ясно дали и вероятно какви дейности би трябвало да предприеме Daimler по отношение на дизеловите " мерцедеси " с манипулирани излъчвания, които към момента се движат по американските улици.

Вследствие на Дизелгейт, в който основната роля изигра Volkswagen, Американаска организация за запазване на околната среда стана доста по-строга и прецизна при оценката на дизеловите коли. Това принуди Mercedes да анулира проектите си за показване на C300d 4Matic в Съединени американски щати. След това автомобилният производител реши да не си прави труда да сертифицира нито един от своите дизелови модели в страната.

Daimler към този момент се сблъска със абсурда за манипулирането на нездравословни излъчвания в Европа. През 2018-а компанията трябваше да изтегли 774 000 транспортни средства на Стария континент, откакто Федералната работа за авто превоз откри пет софтуерни метода за машинация с дизелови излъчвания.

Днес автоконцернът от Щутгарт е преместил фокусът си от производството на ДВГ върху електрифицираните коли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР