"Дадохме първия урок на режима" в Дамаск, цитира от първата

...
"Дадохме първия урок на режима" в Дамаск, цитира от първата
Коментари Харесай

Ердоган с важни послания за Сирия: Дадохме първия урок на режима в Дамаск

"Дадохме първия урок на режима " в Дамаск, цитира от първата си страница през днешния ден думите на президента Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари 1954 година в Истанбул. Завършва вестник "Тюркие ". В изявление на борда на самолета на връщане от посещаване в Украйна турският водач изпрати значими послания по отношение на ситуацията в Сирия, по-специално в провинция Идлиб, където в понеделник при обстрел по турски боен ескорт, осъществен от силите на режима на сирийския президент Башар Асад, починаха осем турци - седем военнослужещи и един граждански чиновник.

Турският президент предизвести, че Турция няма да допусне избиването на мирни жители в Идлиб и нова бежанска вълна.

Ердоган: Десетки сирийски бойци са убити при турска контраофанзива

"Отговорихме неотложно (на обстрела) и ще създадем нужното оттук насетне ", съобщи той. По думите му подхванатите от турска страна ответни дейности са единствено първият стадий на интервенцията в Идлиб. "Убеден съм, че осъществените интервенции са сериозен урок за тях (силите на сирийския режим), само че ние няма да спрем, ще продължим със същата решителност. Правим и ще продължим да вършим нужните стъпки както на терен, по този начин и на масата за договаряния ", посочи президентът, представен от Българска телеграфна агенция.

Ердоган даде да се разбере също, че наблюдателните пунктове на Турция в Идлиб ще продължат да действат, написа още "Тюркие ".

"Дадохме урок на Дамаск, ще беседваме с Русия ", гласи заглавието на в. "Акшам ", който помества същото изявление на турския водач. Изданието откроява думите на президента, че на този стадий няма потребност от борба с Русия. "Ние имаме стратегически инициативи, ще обсъдим всичко. Не с яд ", съобщи президентът.

Сергей Лавров: Турция не е изпълнила някои основни отговорности за Идлиб

"Едно "ало ", което понижи напрежението ", написа в. "Джумхуриет " във връзка снощния диалог по телефона на Ердоган с съветския президент Владимир Путин. Според вестника напрежението е ескалирало "до небето, откакто в Алепо четирима съветски военни бяха убити от джихадисти, Свободната сирийска войска нападна сирийски сили, подкрепяни от Русия, а обстрел от страна на настъпващите в Идлиб сили на Асад аргументи 8 жертви ".

Ердоган съобщи, че няма смисъл от борба с Русия и беседва по телефона с Путин, написа вестникът. Турският президент е предизвестил в диалога, че при положение на ново сходно нахлуване от страна на силите на сирийския режим, Турция ще употребява "най-твърдо законното си право на самозащита ". В изказване на Кремъл пък бе посочено, че двамата водачи са се договорили са засилят координацията и да подхващат дейности за обезвреждане на екстремистите, написа "Джумхуриет ".

В подтекста на обтегналата се конюнктура към Сирия Вашингтон съобщи, че стои "на страната на своя съдружник Турция ", написа още "Джумхуриет " със забележката, че Съединени американски щати се пробват да нагнетяват в допълнение напрежението.

В. "Айдънлък " осведоми за четиримата убити съветски офицери в Алепо, като показва, че те са починали при нахлуване на Свободната сирийска войска (формирование на размирен фракции, подкрепяни от Турция) дружно с десетки сирийски военни. "Цената на политиката на непризнаване на сирийското държавно управление за законна власт пораства за Турция с всеки минал ден, " разяснява изданието. Според вестника опълчването на терен в Сирия сред Турция и Русия е "балсам " за Съединени американски щати и открива опция пред тях да се завърнат в играта.

Турският външен министър прикани Русия да спре офанзивите на сирийския режим

Междувременно през вчерашния ден Турция се елементарни с убитите в Идлиб седем турски военни и един водач. "Сълзи и молебствия се смесиха на погребенията на убитите, а мерзкото нахлуване беше наказано на траурните церемонии от Газиантеп до Сакария ", написа в. "Карар ".

"Погребахме ги в сърцето си ", написа в заглавие по тематиката и в. "Милят ", като цитира думите на министъра на националната защита Хулуси Акар. "Потърсена е сметка за всяка капка пролята кръв на нашите мъченици и продължава да се търси ", сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР