Дадох му път. Както правя всеки път. И двамата ставаме

...
Дадох му път. Както правя всеки път. И двамата ставаме
Коментари Харесай

Мъжете днес не са мъжете от вчера, нали Ви е ясно?

Дадох му път. Както върша всякога. И двамата ставаме от седалките на метрото, само че аз си знаех, че би трябвало да отстъпя – да проправя път, с цел да мине. Да му осигуря кулоар, по този начин да се каже.

Той гордо мина през него и… през мен. Пред мен. Не му и хрумна, че може да се усмихне и с жест най-малко да подскаже, че кавалерите изчакват дамите.

Мъжете през днешния ден не са мъжете от през вчерашния ден, нали Ви е ясно? Мъжете през днешния ден се цупят повече от дамите, имат комплицирани характери, с всекидневни и месечни цикли на настроенията са. Мъжете през днешния ден не дават отговор, в случай че не им се приказва и затварят телефоните, в случай че нещо не ги кефи в диалога. Мъжете през днешния ден са нервни, избухливи, постоянно смутени и доста ядосани на дамите. Мъжете през днешния ден не правят доста неща, които правят дамите. Единственото, което на драго сърце ни отстъпват, е възприятието за виновност. И чувството, че можем още, само че не се стараем задоволително. След мъжете през днешния ден постоянно мирише на боязън или надменност, на пот или надменност, на грях.

Знам, че има и други мъже. Знам, че целуват със пристрастеността на младоженци, че купуват цветя, след дълги години взаимен живот, знам, че има такива, които се усмихват без мотив и без безусловно да флиртуват. Знам, че някои подготвят фреш от портокали, а други – вечеря за фамилията. Знам, че има такива, които планини ще изместят, с цел да минем и замък ще построят, с цел да сме до тях. Знам, че има и галантни мъже.

И се надявам, че мъжете от през вчерашния ден ще дойдат още веднъж в днешния ден.

Спешно е.

Автор: Мира Добрева

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР