Даден е старт на изпитания на нова безиглена Covid ваксина

...
Даден е старт на изпитания на нова безиглена Covid ваксина
Коментари Харесай

Започнаха тестове на ваксина срещу Covid-19, която се поставя без игла

Даден е старт на тествания на нова безиглена Covid ваксина за отбрана против бъдещи разновидности на вируса, заяви BBC.

Ваксината, която се ползва посредством въздушна бликам, е създадена от проф. Джонатан Хини от университета в Кеймбридж. Той е и основен изпълнителен шеф на биотехнологичния стартъп DIOSynVax. В клиничните ѝ тествания са включени участници на възраст сред 18 и 50 година

" Тъй като се появяват нови разновидности и имунитетът стартира да отслабва, ние се нуждаем от по-нови технологии. Жизнено значимо е да продължим да създаваме ваксини от ново потомство, подготвени да ни оказват помощ да се предпазим от идващите вирусни закани ", съобщи проф. Хини.

По думите му имунизацията DIOS-CoVax употребява друга технология за битка с заболяването, която може да обезпечи доста по-широка отбрана против разновидностите на Covid-19 и други коронавируси.

употребяват гени, взети от протеина на вируса, с цел да кодират антигени, които карат имунната система да създава антитела.

В новата ваксина се употребяват способи за подражаване на по-широкото семейство антигени на ковид, които откривателите се надяват да обезпечат по-голяма отбрана. Задвижвана от пружина струйна инжекция вкарва препарата в кожата, предлагайки опция на тези, които се опасяват от инжекции с игли.
 Moderna ще създава милиони ваксини годишно в Австралия
Moderna ще създава милиони ваксини годишно в Австралия

Новият ѝ цех ще проработи през 2024 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР