даде старт на 21-вия кръг в италианската Серия А с

...
даде старт на 21-вия кръг в италианската Серия А с
Коментари Харесай

В специален мач за Ибра, капитана и треньора: Милан би и завзе върха

даде старт на 21-вия кръг в италианската Серия А с безапелационен триумф с 3:0 над новака в елита Венеция. По този метод " росонерите " събраха 48 точки и изпревариха градския си противник Интер на върха в подреждането. Трябва да се означи обаче, че " нерадзурите " са с цели два мача по-малко, с които елементарно биха заличили изоставането си от две точки. Венеция пък остана със 17 пункта и надалеч не на безвредно разстояние от зоната на изпадащите.
Двубоят бе специфичен за наставника на " росонерите " Стефано Пиоли, защото бе под номер 400 за него в Серия А. Той се трансформира в 8-ия ментор, който записва толкоз мачове в елита на Италия.
Милан тотално надигра своя конкурент и не остави подозрения кой е по-качественият отбор в днешния ден, като имаше преимущество и при оправените удари, и при притежанието на топката, и общо взето във всеки значим аспект от играта.
Освен това отборът имаше шанса да открие резултата още във втората минута и да се лиши от напрежението от търсенето на бързия гол. Попадението бе дело на Златан Ибрахимович, който засече топката в опразнената врата след подаване отляво на Леао.

Така Венеция се трансформира в 80-ия друг тим, против който Златан се разписва в топ 5 на огромните европейски клубни шампионати. От 2000 година насам шведът е вторият състезател, който се е разписвал против толкоз отбори след Кристиано Роналдо.
Второто полувреме пък стартира по този начин, както и първото - с гол. В 48-ата минута Тео Ернандес се разписа след още една асистенция на Леао, а бранителят даже вкара още един гол десетина минути по-късно, реализирайки дузпа. Между двата му гола Свобода бе изпъден с пряк червен картон и затрудни още повече обстановката за своя отбор (нарушението докара и до дузпата).
За трети път в кариерата си Ернандес вкарва два гола в един мач в Серия А (срещу Парма и против Торино са другите два случая). Откакто се причисли в Милан (сезон 2019/20), той е бранителят, който най-често е вкарвал по два гола в един мач в 5-те най-големи шампионати на Европа.
За Милан предстоят две семейства - първо на 1/8-финалите за Купата на Италия против Дженоа в четвъртък (13 януари), а по-късно и против Специя в Серия А (понеделник - 17 януари). Венеция пък гостува на Аталанта за Купата в сряда (12 януари), а след това приема вкъщи Емполи в шампионата (неделя - 16 януари).
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР