Дa знaeтe ĸaĸвo дa избягвaтe мoжe дa бъдe cъщo тoлĸoвa

...
Дa знaeтe ĸaĸвo дa избягвaтe мoжe дa бъдe cъщo тoлĸoвa
Коментари Харесай

Някои от най-лошите инвестиции на 2023 година

Дa знaeтe ĸaĸвo дa избягвaтe мoжe дa бъдe cъщo тoлĸoвa вaжнo, ĸoлĸoтo и дa знaeтe в ĸaĸвo дa инвecтиpaтe. Сега ще погледна към класацията нa нaй-лoшитe пoтeнциaлни инвecтиции пpeз актуалната 2023-a гoдинa, въз ocнoвa нa тяхното показване досега.

Разбира се, върша ангажимента, че не всички принадлежности в съответните групи класове са се представяли зле, има и изключения.

Акциите на някои непечеливши, бързорастящи компании

Настоящата година не бе изключително ползотворна за акциите на меме-компаниите, както и за някои бързорастящи компании, без облаги. Причината - повишението на лихвите от страна на Фед, което с изключение на, че се чака да охлади стопанската система, докара до сериозен растеж на разноските за лихви на силно-задлъжнелите и постоянно непечеливши компании.

Справка сочи, че акциите на AMC, една от най-популярните, измежду търговците меме-акции, са поевтинели със 78% от началото на годината. Разбира се, не всички компании от тази група се показват толкоз зле, като книжата на GameStop са изгубили едвам 4% от цената си от началото на годината.

Тези представяния обаче, надалеч не наподобяват толкоз положителни, на фона на растежа на S&P 500 с над 16% и близо два пъти по-голямото покачване на софтуерния Nasdaq.
 Какво наложително би трябвало да извършите преди да започнете да инвестирате?
Какво наложително би трябвало да извършите преди да започнете да инвестирате?

Зaĸpийтe вcичĸи cĸъпи ĸpeдити. Eдвa тoгaвa мoжeтe дa пpoдължитe c инвecтициoнния пpoцec

Пени акции те

Това са някои от най-евтините и високорискови акции на компании с дребен или никакъв опит, финансова непоклатимост или регулаторен контрол.

Традиционно, този жанр високорискови активи, постоянно са се представяли друго от целия пазар. Силното покачване на най-големите обществени компании в Съединени американски щати, от началото на годината, намали интереса на вложителите към най-евтините акции и докара до съществени загуби за доста от вложителите на тези пазари.

Dogecoin

Криптовалута, която бе основана като смешка и няма присъща стойност, полза или иновация, само че разчита на утвърждения от звезди и интернет мемета за своята известност, донесе загуба на вложителите от над 10% от началото на годината. При това, на фона на много положително показване за водещите криптовалути, като биткойн да вземем за пример нарастна с близо 58%. Както се вижда, не всичко, което е крипто нараства в тандем.

Залог на волатилността

Очакванията за криза и проблеми за пазарите, не се материализираха през тази година. Ръстът на водещите международни показатели и в частност на американските, който значително изненада пазарните участници, на процедура докара до внезапно намаляване на волатилността и всички артикули свързани с нея.

Фондът UVXY да вземем за пример, артикул основан на показателя на волатилността, е поевтинял с близо 78% от началото на годината, което го прави един от най-поевтинелите финансови артикули на пазарите.

Природният газ

Силната амортизация на природния газ от началото на годината, донесе големи загуби на всички артикули основани на суровината (индексните фондове), поставяйки ги измежду най-губещите профилирани фондове. Лъч вяра може да има за вложителите в суровината с настъпването на зимата и при вероятно по-студено за сезона време.
 В какво трябваше да инвестирате 10 000 лв. при започване на годината?
В какво трябваше да инвестирате 10 000 лв. при започване на годината?

Крипто, злато, акции - по какъв начин се показват другите други възможности през последните месеци?

Някои индустриални метали

Слабото възобновяване на Китай и прогнозите за закъснение на растежа на международната стопанска система, разследване на повишението на лихвите от страна на централните банки, повлияха отрицателно на индустриалните метали. Особено мощно бяха наранени цинкът и никелът - изгубили към 20% от цената си от началато на годината. обиден никелът

Под матрака (или другаде в дома ви)

Това е може би едно от най-лошото място да държите парите си, защото не печелят рента, губят стойност заради инфлация и са уязвими за кражба или щета. И все пак, доста хора го вършат - държат кеш под матраците си. Това в среда на инфлация от 5-6%, както и повишение на лихвите по депозитите не е изключително положително решение.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на активи на финансовите пазари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР