Да завладееш Космоса или да стартираш колонизаторска мисия на Марс,

...
Да завладееш Космоса или да стартираш колонизаторска мисия на Марс,
Коментари Харесай

Произведоха пържола в Космоса

Да завладееш Космоса или да стартираш колонизаторска задача на Марс, може да наподобява задача невъзможна, само че в случай че на борда на кораба има и добре изпечена сочна пържола, това сигурно ще направи задачата надалеч по-приятна.

За пробив в региона на галактическото хранене оповестява израелският стартъп за хранителни технологии, който разгласи напълно неотдавна, че е създал първата лабораторно отгледана пържола.

Пържолата, която е отгледана в лаборатория от няколко кафези, има конструкция и текстура на качествено говеждо месо, като по вкусови качества не отстъпва на това, създадено от същински животни.

Една от упоритостите на производителите на изкуствено месо е един ден по този метод да се отглежда месо, в количества, задоволителни, с цел да задоволят потребностите от месо на на човечеството. По този метод създателите на откритието се надяват да се ограничи развъждането и убийството на животни за храна.

Технологията за развъждане на пържола в епруветка към този момент е била употребена и от астронавтите от Международната галактическа станция, които сполучливо са основали месо в Космоса.

Експериментът в полеви условия е извършен в съветската част на станцията на 26 септември тази година.

За задачата съветските астронавти са употребявали 3D принтер, създаден от съветска компания. С негова помощ те са предиздвикали кафези от говедо, които са носели от Земята, да набъбнат и да основат мускулна тъкан.

Казано с други думи астронавтите сполучливо са си отгледали парче сочно телешко в условия на микрогравитация.

Успехът на опита демонстрира освен опцията да бъде добивано месо в доста тежки условия, само че и показва опциите на създадените от израелците процеси да действат в извънредно тежки условия.

По думите на представител на компанията - Култивирано месо може да бъде създадено когато и да е, на всяко място и при всевъзможни условия с помощта на тази технология.

Израелският стартъп дава опция на процедура производството на месо да стигне покрай хора, които имат потребност от него, сега, в който имат потребност от него, само че не биха имали опция да го получат при естествени условия.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР