Да защити членовете на LGBT (лесбийки, гейове, бисексуални и трансджендър)

...
Да защити членовете на LGBT (лесбийки, гейове, бисексуални и трансджендър)
Коментари Харесай

Азис стана герой в джендър филм

Да отбрани членовете на LGBT (лесбийки, гейове, бисексуални и трансджендър) общността у нас – това е последното начинание на фолкидола Азис. Кралят на поп-фолка е измежду основните лица в документалната лента „ Ние сме тук “, написа "Монитор ". За близо 17 минути време се разпростира тематиката за правата на хомосексуалните членове на българското общество, като измежду представителите виждаме техни представители, евродепутата Ангел Джамбазки, създателите на „ София Прайд “ и задгранични бранители.

Видеото демонстрира и мрачни моменти от годишните шествия за равни права на хомо, би и транссексуалните българи, които се организират в София от 2008 година насам. "В началото се стрясках от "София Прайд " и почтено казано бях срещу по какъв начин всичко е облечено в един скандал. Не одобрявам тези разголени гримирани хора, чупещи се, кършещи се под някакви звуци, пробвайки се да ни кажат нещо. Но се оказа, че това е единственият метод да кажем, че съществуваме. Защото в случай че сме тихи и кротки – това няма по какъв начин да стане ", декларира във кино лентата Азис.

Изпълнителят на „ Мотел “ споделя по какъв начин самият той е бил „ афиша и знаменосеца на цялото това нещо “, когато е изгряла звездата му. „ Това беше шоубизнес, това беше част от облика ми, това продаваше ужасно доста. Но това продаваше мен, а не концепцията, че в случай че си друг, би трябвало незабавно да те одобряват “, изяснява той. Според артиста българите одобряват хомосексуалността единствено при известните персони, а на доста места дефинират този вид хора като заболели. „ Това не е болест. Това е даденост. Това е благословия “, отсече той.

Костинбродския славей съпоставя реакцията на обществото с тази на татко си. Той обаче е на мнение, че родителят му с времето се е научил да е търпелив и да схваща LGBT общността, за разлика от множеството нашенци. „ Вижте ме - не съм страшилище. Да, малко по-мургав съм. Да, моята половост не е като на комшията ви или като вашата. Но аз имам шест кучета, котки, таралеж... Грижа се за фамилията си. Имам ужасно доста другари. Това не ме прави по-различен от вас “, гласи най-силното слово на Азис в лентата. Финалът на „ Ние сме тук “ е белязан от монолога на актрисата Цветана Манева от последната ария на поп-фолк артиста „ Позна ли ме “, който провокира скандал през септември.
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР