Да загубиш близък човек е травма, която понякога не може

...
Да загубиш близък човек е травма, която понякога не може
Коментари Харесай

Жена прави кукли-копия на умрели бебета

Да загубиш непосредствен човек е контузия, която от време на време не може да бъде преодоляна с години. Хората, претърпели сходен потрес, неведнъж изпадат в тежки депресии, не излизат от вкъщи си, стопират да се хранят и да споделят с приятелите си. Подобен бил и казусът с 51-годишната Тереза Расън от град Уърксоп, Англия.

Тереза изпитала доста огромни душевни терзания, откакто един от синовете ѝ се самоубил единствено на 21 години. Нейният смут обаче не завършил със гибелта на момчета. Броени месеци по-късно умряла и майката на дамата. Тези две нещастия безусловно унищожили Тереза, само че все пак тя съумяла да откри нещо, с което да се отърси от болката и огорчението, което я били обзели.

51-годишната англичанка разкрила занимание, което за мнозина може и да звучи ужасяващо, само че на нея ѝ работи успокояващо. Нещо повече - разсейващото я от тъгата занятие доста скоро се трансформирало в рентабилен бизнес. Тереза Расън прави извънредно реалистични кукли, които са като живи бебета, за фамилии, изгубили отрочетата си, предават английски медии.

Когато 51-годишната англичанка почнала да се занимава с ексцентричното си занимание, всичко било доста неподготвено, само че скоро при дамата заприиждали двойки, които също като нея били изгубили децата си. Те я умолявали да създаде кукли, които да са копия на починалите им чеда.

Така лека-полека Тереза трансформирало заниманието си в рентабилен бизнес. Жената споделя, че към този момент е получила повече от 250 поръчки от страдащи родители, които още не могат да прежалят отсъствието на рожбите си.

За изработването на своите свръхреалистични кукли дамата употребява силикон. Така играчките са извънредно нежни на досег. Цените на куклите са вариращи и зависят както от материала, от които биват направени, по този начин и от времето, което е отделила Тереза, с цел да ги направи.

 Кукли бебета Снимка: Teresa Russon

Обикновено изработването на една класическа кукла лишава стотина часа, само че до момента се е случвало 51-годишната жена да работи върху свои по-специални творби и с месеци.

Все отново Тереза се радва, че има с какво да запълва времето си и да не мисли за отсъствието на починалите си близки. Тя е удовлетворена и тъй като към този момент е почнала да получава поръчки и за копия на феи, вампири и други чудати същества.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР