Да загубим някого е част от пъзела на живота и

...
Да загубим някого е част от пъзела на живота и
Коментари Харесай

Да те загубя – най-прекрасното нещо, което ми се случи през 2016

Да загубим някого е част от пъзела на живота и без значение от това какъв брой пъти ни се случва, в никакъв случай не привикваме с него. Защото да свикнем е трудно упражнение, изпълнено с болежка, мъка и примес от страсти.

Изглежда ти тъжно, нали? Колко е тъжно, че хубавите неща в никакъв случай не не престават дълго, нали?

Но аз се веселя, че не продължи.

След първичният потрес от раздялата, естествено бях тъжна. Не хапвах нищо. Слагах си подправената усмивка, с цел да избегна хорските въпроси. Работех непрекъснато, за да не усещам каквото и да било. Бях изпаднала в странното положение да усещам доста страсти наведнъж и в същото време да не усещам нищо.

Липсваше ми и обезверено те желаех. Плачех всеки ден, от време на време не един път, а доста пъти.

Стоях в жилището си по през целия ден, лежах на леглото си и си мислех за смътните 14 месеца, които прекарахме дружно.

Спомнях си по какъв начин изпаднах в гняв, когато открих, че към момента поддържаш връзки с някогашната си и ти ми даде обещание, че няма да се повтори в никакъв случай повече.

Отнемаше ти цяла безкрайност да отговориш на известията ми, тъй като постоянно бе ангажиран с нещо по-важно. И когато ти го споделях, ти обещаваше да прекарваш повече време с мен.

Но ти в никакъв случай не извърши нито едно от своите обещания. Въпреки всичко, което направи, аз в никакъв случай не стопирах да те обичам. Да, “всички ми споделяха за пламъците, само че аз не съумях да усетя дима ”. Винаги си споделях “всичко ще отмине и той ще се промени за положително. ”

Но ти скъса с мен, тъй като се влюби в друга жена. А месеци по-късно и аз срещнах различен. И колкото и необичайно да ти звучи, благодаря ти, че разруши сърцето ми. Колкото и да болеше, излязох от всичко това доста по-силна, в сравнение с съм си мислела, че мога да бъда.

Благодаря ти, че ме научи, че не трябва да съм с някого, единствено тъй като ми е комфортно и че заслужавам нещо по-добро. И ти благодаря, че ми сподели, какъв брой е значимо да знаеш какво искаш, когато избираш индивида, с който да прекараш живота си.

Всичко в живота ни се случва по някаква причина и когато всичко в него се разпада, то значи нещо прелестно си търси място в него.

Автор: Силви Стаменова

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР