Да ядем яйца или да не ядем яйца, в това

...
Да ядем яйца или да не ядем яйца, в това
Коментари Харесай

Защо да не ядем всеки ден яйца

Да ядем яйца или да не ядем яйца, в това е въпросът? И както с всяко едно нещо, отговорът се крие в златната среда. Въпреки че консумацията на яйца е обвързвана с редица изгоди за здравето, има някои опасности, за които си коства да се осведомяваме.
 Яйца, протеини и по какъв начин оказват помощ в битката с мазнините по корема
Как да стопим мазнините по корема

И без никакво възприятие за апетит

Но първо, дано стартираме с позитивните страни. Яйчните жълтъци съдържат лутеин - е един от множеството от 600 познати естествени каротиноиди. Жълтъкът ни оказва помощ да си набавим и бета-каротина, който пък има антиоксидантни свойства. Доказано е, че витаминът оказва помощ за отбрана на здравето на очите посредством попречване на катаракта и възстановяване на признаците на свързаната с възрастта макулна недъгавост.

Ако ни би трябвало още една причина да не пропущаме яйчния жълтък, ще споменем и че съдържа куп други основни хранителни субстанции, като витамини от група В, селен и фосфор . Въпреки това, единственото нещо, което може да ни накара да стоим надалеч от яйцата, е наличието на холестерол. Всяко яйце съдържа към 200 мг холестерол. 
 Снимка 585180

Да не приказваме, че в яйцата има и  наситени мазнини. Яденето на храни с високо наличие на холестерол и наситени мазнини е известно като рисков фактор за сърдечни болести. от 2010 година, оповестено в Canadian Journal of Cardiology, открива, че хората, които постоянно ядат яйца, имат съвсем 20% по-висок риск от сърдечно-съдови проблеми.

Други обаче показват, че холестеролът, който одобряваме от хранителни източници (като яйчен жълтък), не покачва безусловно холестерола в кръвта. Тъй като нашият черен дроб създава холестерол, той контролира количеството, което прави (в взаимозависимост от приема на холестерол с храната), с цел да помогне за равнене на равнищата. Това е и вероятна причина при множеството хора равнищата на холестерола въобще да не се покачват, когато ядат яйца.
 Снимка 585177

от 2012 година разкрива, че при 70% от хората яйцата въобще не покачват равнищата на холестерола. Останалите 30% имат леко нараснали равнища на общ и LDL холестерол. Ако ядем две яйца два до три пъти седмично, ще се усещаме чудесно. Но ако си похапваме три или четири яйца всеки ден, тогава евентуално ще се появят някои проблеми.
 Бъркани яйца и по какъв начин да си приготвим съвършените у дома, съгласно препоръките на някои професионални готвачи
Тайните на съвършените бъркани яйца

Като същински експерти

За най-сигурна гаранция тъкмо какъв брой яйца е здравословно да консумираме според от организма ни, е целесъобразно да се посъветваме с диетолог, поучават от. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР