Да, всички знаят кой е Джеф Безос, как Бил Гейтс

...
Да, всички знаят кой е Джеф Безос, как Бил Гейтс
Коментари Харесай

Кои са най-богатите семейства по света?

Да, всички знаят кой е Джеф Безос, по какъв начин Бил Гейтс е съумял да забогатее и познават марките, които направиха Бернар Арно най-богатият европеец. Имената на доста от хората, които се подреждат измежду най-заможните в света, са добре известни.

Може би не чак толкоз известни, само че не по-малко богати са и някои династии, ръководещи фамилни компании в продължение на десетилетия.

От онлайн платформата HowMuch преглеждат точно кои са семействата, попадащи в този лист. Те преглеждат най-заможните фамилии в обособените елементи на света и контретно тези, които попадат в топ 10.

Според изчисленията от Bloomberg Billionaires Index американската фамилия Уолтън, която ръководи най-голямата комерсиална верига в света - Walmart, продължава да е преди всичко в това отношение. Към края на предходната година нейните членове имат общо благосъстояние от 190,5 милиарда $.

На второ и трето място са още две американски фамилии. Първото от тях е Марс. То е известно със своята " шоколадова " империя, като под неговата марка се създават едни от известните на всички места по света десерти, като Twix и Snickers. Богатството на фамилията възлиза на 126,5 милиарда $.

С 2 милиарда $ по-малко е това на фамилията зад американския промишлен колос Koch Industries. То остава на тази позиция и след гибелта на Дейвид Кох, който управляваше сдружението дружно с брат си Чарлз. Сега негов правоприемник е брачната половинка му Джулия Кох, която се трансформира в една от най-заможните дами в света.

За първи път в топ 10 влиза саудитската кралска фамилия Ал Сауд. Тя не просто дебютира в този влиятелен лист, само че непосредствено застава на четвъртата позиция със 100 милиарда $. Всъщност това са формалните данни за благосъстоянието ѝ, само че съгласно Bloomberg фамилията е доста по-богато.

На пето място са братята Жерард и Алън Вертхаймер, които са притежатели на марката първокласни артикули Chanel. За тях се знае малко, само че най-малко размерът на благосъстоянието им е явен - 57,6 милиарда $. След тях се подрежда друга фамилия с бизнес в промишлеността - Хермес. Френското семейство има активи, изчислявани на 53,1 милиарда $.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР