Да участва на еврошампионата по плуване за състезатели под 18

...
Да участва на еврошампионата по плуване за състезатели под 18
Коментари Харесай

Максим Манолов: Успехите са плод на взаимните ни усилия с личния ми треньор Никола Петров!

Да взе участие на еврошампионата по плуване за състезатели под 18 година е цел № 1, която си е сложил супер геният на ПСК Черно мореМаксим Манолов. Първенството е при започване на юли в латвийската столица Вилнюс, напомнят от пресслужбата на ПСК Черно море.

Миналата година бе необикновено мощна за варненеца, който строши куп върхове и на държавното, и наBurgas Swimming Open, където стана втори в точковата таблица на Международната федерация.

Успехите на Максим са плод на целенасочена работа с персоналния му треньор Никола Петров. Но пръст има и ориста. Макси е наследник на една от най-очарователните и сполучливи треньорки в БГ плуването – Меглена Николова, ментор в ПСК „ Черно море ”.

„ Да бъдачаст от най-хубавия тим в Българияза мен е чест! Товаме надъхва още повече, тъй като знам че треньорътмие перфекционист,владее до съвършенство тайните на плуването инепрекъснатого потвърждава! ”, прям е първенецът. Признава, че не е по никакъв начин елементарно тимът му да държи летвата високо и да пази отборната купа годишно.

„ Всички даваме доста от себе си, само че ще продължаваме, тъй като тованиноси доста огромно наслаждение! ”, уверен е плувецът. Личният му треньор Никола Петров дефинира плуванията му на държавното отборно състезание в Бургас като феноменални! Според черномореца похвалата е извънредно мотивираща. „ Да бъдеш приет изключително от НиколаПетрове доста, многотрудно, само че знам че всичко е плод на моите и неговите усилияи решително не преставам напред ”, вълнува се Максим.

Издава, че е очаквал мощните си изяви и върховете, тъй като се е усещал в отлична форма иeбил на 100 % сигурен в себе си. „ Не знаех, че ще се озова толкоз напред в ранглистата, само че откакто разбрах,беше още един мотив за наслада ”, споделя Манолов.

През сегашния състезателeн сезон той ще насочи напъните си към отлична подготовка за държавното отборно състезание по плуване в София, шампионата „ Мултинейшън ” в Австрия, европейското в Литва и мощно съревнование в Бургас през февруари.

„ През идния спортен сезон ще се сготвям душевен за доста огромно натоварване, само че и,надявам се, за нови, предстоящиуспехи. В по-далечна вероятност сеподготвямда изучавам в университетв Америка ”, разкрива Максим Манолов, който сега е възпитаник вГПЧЕ “Йоан Екзарх ”във Варна, в паралелка с френски и британски.

Носителят на над 100 медала от държавни шампионати и шампионати споделя, че със своя персонален треньор непрестанно разискват сегашното и бъдещето. Между плувец и треньор има съвършена заварка, следват идентични цели и ползи. Изключително мощна поддръжка Макси получава и от своята майка, която постоянно е до него. „ Много разчитамна нея,както и тя на мен,разбирамесе чудесно.Тя беше индивидът,който още отдетеме надъха да се запишада плувами това беше най положителното решение за мен. Винаги ще й бъда признателен! ”, вълнува се състезателят на ПСК „ Черно море ”.

Макси връща лентата на спомените, които го водят при започване на спортния му път... Не крие, че пази и положителни, и негативни страсти. „ Важное да успееш да преминеш презтози интервал. Ислед като пораснеш малко,осъзнаваш какъв брой е полезеннашият спорти какъв брой оказва помощ ”.

Макси не крие своята формула за триумфа – 100-процентова себеотдаденост и мнооого труд.

„ Когатоуспееш да съчетаеш тренировки, надпревари и образователен развой, колктото и да е мъчно,свикваш. Аз съм привикнал да се разпределям на макс на всички места и това към този момент ми е като табиет.Многое мъчно и изморително,нос пълноценно възобновяване и целенасочена мотивация, постоянно можеш да вървиш решително по пътя на триумфа! ”, сигурен е Максим.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР