Да станеш милионер не е просто някакъв нереалистичен сън. Статистиката

...
Да станеш милионер не е просто някакъв нереалистичен сън. Статистиката
Коментари Харесай

8 съвета от милионери, в които всеки трябва да се вслуша

Да станеш милионер не е просто някакъв нереалистичен сън. Статистиката демонстрира, че повече от половината милионери са станали ммилионери сами. Уроците, които те дават, не могат да ни подсигуряват статут на милионер, само че си заслужава да се вслушаме в тях.

Ето няколко съвета за изкарване, икономисване и вложение на пари:

1. Правилото 50/30/20

Това е предписание, което може да се употребява за ръководство на бюджет. То би трябвало да разпредели приходите Ви в 3 категории:

Първата категория е витално значима. 50% би трябвало да се разпределят за месечни разноски като наем, превоз, информационни услуги, хранителни артикули и други

Втората категория е персоналните разноски. Това значи, че можете да употребявате 30% от приходите си за развлечения, извършване на покупки, занимания и всичко, което ви прави щастливи.

Последната категория е спестовност. 20% от парите ви би трябвало да отидат напряко в банката.

2. Пазарувайте на едро и на промоции

Ясно е, че това не е от препоръките, които очаквате да получите от милионери. Но ние всички можем да се съгласим, че този метод на извършване на покупки може да спести много пари. Това предписание важи за продуктите, които в действителност ще употребявате и няма да се скапват.

3. Не използвайте кредитни карти

Ако имате кредитна карта в портфейла си, тя ви предизвиква да купувате всичко, което желаете, без значение дали в действителност можете да си позволите. Но потреблението на кредитни карти за осъществяване на покупки значи да харчите пари, които в действителност нямате. Освен това, лихвата прави нещата още по-скъпи, в сравнение с са.

4. Опитайте да купувате от производители

Преди да купите нещо от магазин, задайте си въпроса: " Възможно ли е да го купите напряко от производителя? " Много постоянно може да разберете, че можете да поръчате продукта на по-ниска цена.

5. НЕ харченето на пари е същото като изкарването на пари

Колкото по-малко пари харчите, толкоз повече имате. Това е явно умозаключение. Пазарувайте рационално. Ако се борите с импулсивните пазарувания, можете да си зададете тези въпроси преди всяка покупка: " Наистина ли нуждая се от това? Ами в случай че не го купя?

6. Живейте съгласно средствата си

Най-големият проблем на доста хора е, че те харчат повече, в сравнение с печелят. Единственият метод да увеличите бюджета си е да живеете съгласно своите средства.

Често срещаме хора, които купуват хубави къщи в прекрасен квартал, единствено тъй като желаят да впечатлят други хора. Те мислят за това, което ще кажат техните другари и членове на фамилията. Помислете за себе си, концентрирайте се върху живота си и не се опитвайте да се представяте за нещо, което не сте.

7. Трябва да бъдете заобиколени с сполучливи хора

Хората към вас въздействат върху живота и мисленето ви. Ако сте заобиколени с надарени хора, които споделят вашето виждане, е по-лесно да генерирате креативен хрумвания и да ги съживите.

Бъдете към хора, които освен ви въодушевяват, само че и ви предизвикват да предприемате дейности.
8. Парите не са всичко!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР