"Да спасим Крайморска Добруджа" иска разследване на зелените за НАТУРА

...
"Да спасим Крайморска Добруджа" иска разследване на зелените за НАТУРА
Коментари Харесай

Да спасим Крайморска Добруджа иска разследване на зелените за НАТУРА 2000

"Да спасим Крайморска Добруджа " желае следствие на зелените за НАТУРА 2000.

Това се споделя в декларация на неправителствената организация до медиите.

Ето и документът:

ДЕКЛАРАЦИЯ на Гражданска самодейност "Да спасим Крайморска Добруджа "

Във връзка с насилственото въвеждане на Натура 2000 посредством кръв и пердах над българските жители от страна на Правителството на Република България, заявяваме следното:

1. Благодарим на Министър-председателя Г-н Бойко Борисов за бързата реакция и чакаме да получим публично подписаната и обнародвана в Държавен вестник Заповед за анулация на Заповед № РД-526 от 21.07.2017г на Министъра на околната среда и водите. Подобна заповед за възбрана по Защитена Зона "Комплекс Калиакра " и приемане на Интегриран проект за ръководство на трите Защитени зони "Комплекс Калиакра за местообитанията ", "Калиакра за птиците " и “Белите скали за птиците " не беше вярно да бъдат издавани и одобрявани без присъединяване и без планувани обезщетения за засегнатите притежатели на парцели. Апелираме първо да се одобри Общият Устройствен проект на Общините Шабла, Каварна и Балчик и по-късно да се вкарват зони със забрани и ограничавания, както и Интегриран проект за ръководството им.

Припомняме член 2, алинея 3 от ДИРЕКТИВА 92/43/ЕИО НА СЪВЕТА от 21 май 1992 година за запазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна, гласи:

Мерките, взети в осъществяване на актуалната инструкция, вземат под внимание икономическите, обществените и културните условия, както и районните и локалните особености.

* това е преводът на български език, само че дословния превод от британския текст на директивата е: "да се съобрази ", а не "да се вземат под внимание ".

Припомняме и член 5, алинея 4 от същата Директива:

Ако даден проект или план би трябвало да бъде сбъднат макар отрицателната оценка на въздеиствието върху територията заради наложителни аргументи от по-голям публичен интерес, в това число и такива от обществен или стопански темперамент, и заради неналичието на различно решение, държавата-членка подхваща всички нужни обезщетителни ограничения, с цел да обезпечи цялостната кохерентност на „ Натура 2000 “. Държавата-членка осведоми Комисията за признатите от нея обезщетителни ограничения.

2. Не одобряваме оферти Интегриран проект за ръководство на Защитените зони в Крайморска Добруджа (Защитените зони "Комплекс Калиакра за местообитанията ", "Калиакра за птиците " и Белите скали за птиците "), препоръчан напълно от Зелени Неправителствени организации и специалисти, свързани с тях. Местното население и притежателите би трябвало да вземат участие в неговото написване, тъй като в него има лишаване на цивилен права и въвеждане на забрани за земеделие, лов на риба, туризъм и строителство. Вчера, под невиждан напън от страна на Жандармерията, 4 екологични специалисти и свързани със Зелени Неправителствени организации хора, (Чавдар Гусев, Росен Цонев, Ирина Матеева и Пламен Зехтенджиев - създател на Плана за управление) се пробваха безусловно нелегално да подпишат Протоколи за ПРИЕМАНЕ на Плана за ръководство без единодушието на притежателите на парцели и засегнатите жители. Под персоналното предписание на М-р Нено Димов за приемане на Плановете на ВСЯКА ЦЕНА и с ясна заповед за напън върху добруджанци над 60 чиновници на Жандармерията (за битка с безредиците!!!), докарани с 4 огромни буса от Добрич, Правителството се опита да прокара ползите на Зелените Неправителствени организации в Добруджа! Жандармерията защитаваше еколозите (Чавдар Гусев, Росен Цонев, Ирина Матеева и Павел Зехтинджиев - създател на Плана за управление), а не българските жители, които са наранени от измислените в София документи. Вчера, тези държавни специалисти - скрити поддръжници на Зелени Неправителствени организации, бяха вкарани от Жандармерията през покрива на прилежаща постройка в Община Каварна, с цел да проведат НЕЗАКОННО и зад тила на българските жители Обществено разискване. По-късно денем с пердах и кръв беше изработен опит за принудително осъществяване на Общественото разискване в Община Балчик. Същевременно в Шабла се направи опит за НЕЗАКОННО осъществяване на Обществено разискване в Зеления общински център, без съобщение, а единствено с едно телефонно позвъняване от страна на Министерство на околната среда и водите до кмета на Шабла.

Апелираме Г-н Главния прокурор Сотир Цацаров да се самосезира и да извърши следствие на забърканите държавни чиновници и специалисти за законността на Обществените разисквания и приложените насилствени ограничения против българските жители.

Подчертаваме, че няма нито един потърпевш от ексцесиите през вчерашния ден специалист на Министерство на околната среда и водите или Зелено Неправителствени организации - Жандармерията преби единствено българските жители, пристигнали да защитят законните си права! Кой подреди хората да бъдат бити, а еколозите на бъдат защитавани от Жандармерия (включително представителката на БЗДП Ирина Матеева, която НЕ Е държавен служител)?

Ще предложим НАШ ВАРИАНТ на Плана за ръководство на зоните, които отразяват ползите на притежателите на парцели в Крайморска Добруджа и няма да дискутираме Плана под диктата на Жандармерия - почтени служители на реда и чиновници на реда, които някой беше хвърлил да потуши справедливите претенции на българския народ!

3. В оферти Интегриран План за ръководство се планува връщане на Начина на трайно прилагане (НТП) на парцелите на хората към датата на приемане на първото картиране на зоните през 2007 година! Това значи, че всички притежатели, които след 2006-7 година са сменили НТП и обработват земите си да спрат да ги обработват и да стартират да развъждат тревички и птички! От 2006 досега НЯМА ИЗДАДЕНА ЗАПОВЕД ЗА ЗАЩИТЕНА ЗОНА ЗА МЕСТООБИТАНИЯТА "КОМПЛЕКС КАЛИАКРА " и действително НИКАКВИ ограничавания не са законни и към сегашния миг. Затова всички хора, сменили метода на трайно прилагане на земята си от 2006 досега са НАПЪЛНО ЗАКОННИ!

4. НЕЗАБАВНО СТАРТИРАНЕ на нова процедура по картиране на Защитените зони в Крайморска Добруджа! Министър Нено Димов персонално заяви, че подадените данни в Стандартния формуляр от Зелени Неправителствени организации през 2006-7г към ЕК са ГРЕШНИ и НЕ ОТРАЗЯВАТ, нито действителното положение на местообитанията в парцелите на хората, нито Начина на трайно прилагане на земята им. Експертите на Министерство на околната среда и водите признават, че заради липса на време и експертен потенциал са картирали "на око " и посредством допускания! Кой ще носи отговорност за това закононарушение! Апелираме към Главния прокурор Сотир Цацаров да се самосезира и да стартира следствие кой министър и кои специалисти и Зелени Неправителствени организации излъгаха Европейската комисия и предоставиха ГРЕШНИ ДАННИ за местообитанията в Крайморска Добруджа!

5. ПРОМЯНА на заложените условия за кандидатстване по Екологични планове по Оперативна стратегия "Околна Среда " за програмния интервал 2014-2020г., като се вкара ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИЗИСКВАНЕ към претендентите да включват в екипите си специалисти на локалното ръководство и общините и представители на притежателите на засегнатите от Защитените зони притежатели на парцели.

6. Управлението на Интегрирания проект за ръководство на Защитените зони в Крайморска Добруджа да се трансферира към Общините, а плановете да се извършват от локалното население в личната му земя, а не от Зелени Неправителствени организации от жълтите павета в София, които ще прибират всички планувани европейски средства за екология и запазване на Защитените Зони.

7. Незабавно уволняване на обвързваните със Зелени Неправителствени организации чиновници на ИБЕИ Българска академия на науките и СУ - Росен Цонев, Чавдар Гусев и Павел Зехтинджиев, които освен, че през годините са картирали неправилно, само че и с последващото картиране през 2011-13г. са удостоверили още веднъж неверните данни, без да отразят данните за метода на трайно прилагане на парцелите, кадастралните карти и без да обходят ВСИЧКИ парцели и действително да снимат наличните местообитания в присъствите на притежателите им.

8. Истината е, че Министерство на околната среда и водите съзнателно държи на работа Росен Цонев, Чавдар Гусев и Павел Зехтинджиев и защитавайки ползите на Зелените Неправителствени организации и водено от страха от митинги на жълтите павета ги оставя ЕДИНСТВЕНО ТЕ да работят по данните на Защитените зони в Крайморска Добруджа! Правителството ТРЯБВА да скъса "пъпната шнур " сред тези специалисти на ИБЕИ Българска академия на науките, СУ и Зелените Неправителствени организации, които работят против БЪЛГАРИЯ, получават милиони от взаимни екологични планове със Зелените Неправителствени организации.

Апелираме към Главния прокурор Г-н Сотир Цацаров да се самосезира и да направи следствие за съществуване на координирана съгласуваност на дейностите на тези специалисти със Зелените Неправителствени организации и да стане ясно на българските жители за съществуването на проведена група за манипулиране на научни данни за облагодетелстване на Зелени Неправителствени организации, посредством приемане на милиони от "екологични планове " за запазване на типове в Защитените зони.

Порочната връзка е: Зелени Неправителствени организации подават неверни данни - държавните чиновници ги "верифицират " - Зелени Неправителствени организации подават сигнали за нарушаване - държавните чиновници основават план - аплайват Зелени Неправителствени организации - Зелени Неправителствени организации наемат държавните чиновници да работят по плановете им.

Така парите не стигат в никакъв случай до засегнатите от тези неверни данни български жители - действителни притежатели и пострадали от тази машинация. Ето ги и екологичните специалисти, които предадоха и продадоха българския народ!

Последователно: Росен Цонев, Чавдар Гусев, Ирина Матеева и Павел Захтенджиев.

Уволнете ги неотложно и спрете присъединяване им в държавни планове, изпълнявани от Зелени Неправителствени организации!

Правителството очевидно не схваща, че с цел да угоди на ползите на няколко зелени деятели, които злепоставят българската страна в Брюксел, прави геноцид върху българския народ и неговите ползи за развиване на съвременна България. Под диктата на зелената мафия хората остават без опция да изкарват приходи от личните си земи и лов на риба. Кой ще ни върне платените пари и ще ни обезщети за вашите безмилостни решения? Поставяте хората на колене.

Под диктата на шепа хора от жълтите павета в София, които за всичко блокират Орлов мост в отбрана ползите си за

приемане на милиони евро от европейски екологични планове, вие предадохте нас, жителите на Крайморска Добруджа

и ни обрекохте на бедност и цялостна липса на опция да защитим правата си по Конституция. Българският народ няма

да ви елементарни това национално изменничество!

ОТ

ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА "ДА СПАСИМ КРАЙМОРСКА ДОБРУДЖА "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР