Да сме влюбени е едно от най-страхотните усещания. Е, малко

...
Да сме влюбени е едно от най-страхотните усещания. Е, малко
Коментари Харесай

Лечение с прегръдки и целувки

Да сме влюбени е едно от най-страхотните чувства. Е, малко губим действителна визия за света към нас, само че ни е простено, тъй като летим на крилете на любовта. Малко доста лирично и сантиментално стана, а в действителност желаеме да разбираем на процедура какъв е резултатът от влюбването върху организма и здравето ни.

Оказва се, че освен се усещаме по-добре, само че и цялостното ни физическо положение се усъвършенства , когато намерим своя обект на усеща. Според ново проучване, извършено от академични учени в Калифорния, влюбването повлиява редица положение - от високо кръвно налягане до алергии.

 Снимка 389163

Промените в мозъка ни стартират още в първите секунди, в които усетим, че някой ни подхожда доста. Влюбването е резултат от работата на 12 обособени елементи на мозъка едновременно. Наистина не си е лесна работа...

От главата стартира управлението и на производството на разнообразни хормони. Допаминът е невротрансмитер, който, също както окситоцина, се свързва с положителното въодушевление и редуцирането на напрежението.

Техните равнища скачат доста, когато сме влюбени. Окситоцинът в организма ни става доста повече, когато имаме физически контакт с обекта на желанията ни, тъй като производството му се управлява от нервни центрове по кожата.

 Снимка 389164

Затова и не е изключено да ни питат за какво сме се ухилили по този начин, а ние да нямаме съответен отговор. Но не това е значимото в тази ситуация. Важното е, че тези реакции водят и до намаление на равнищата на кръвното и повишение на имунитета.

И това е потвърдено посредством разнообразни проучвания, а учените отдават тези резултати на нарасналите равнища на допамин. Доказано е и че прагът ни на болежка се покачва (при дамите даже с 40% в някои случаи), когато имаме тръпка, за която да мислим, до момента в който прекосяваме през мъчително тестване, било то и посещаване при ортодонт да вземем за пример.

За прегръдките ясно - усилват производството на окситоцин, борят се със напрежението и депресията, само че също по този начин понижават кръвното и контролират пулса, написа Daily Mail.

 Трите ключа към безконечната обич
Трите ключа към безконечната обич

От научна позиция

Ами целувките? И те са ужасно лекарство. Когато допрем устни с тези на обичания човек се понижават равнищата на хистамин в организма. А точно той е виновникът за множеството алергии. Холестеролът също спада. Но си би трябвало дълго целуване, а не едвам отбием номера.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР