Да следиш Апартаментгейт стана уморителна задача; не може да се

...
Да следиш Апартаментгейт стана уморителна задача; не може да се
Коментари Харесай

България на пет тераси

Да следиш " Апартаментгейт " стана уморителна задача; не може да се смогне. Предлагаме даже просто да се напише една обява, чието дълго и охолно заглавие е да е: " Принципно има 50 % възможност всеки малко по-издигнат политик да има доста така огромен парцел, който коства 4 пъти по-евтино от общоприетия и половината не е деклариран; пък вие гласувайте за евроизборите, с цел да си вземат различен, тъй като предходния им е отеснял и се нуждаят от вашата помощ ".
Характерен признак на сагата е терасата – с площ като за апартамент и то не от дребните, Даже, какво да си кривим душата, като за два жилището в някои случаи – в случаите на антикорупционните шефове Пламен Георгиев и Антон Славчев. Щом нещо понастърчава, наподобява, не е част от парцела, а е блажено спуснато от космоса в атмосферата и просто я му шибваш сауна, я го остъкляваш, я го населяваш прелестно и предостатъчно. Разликата сред гласоподавател и политик от ден на ден наподобява като най-обикновена разлика на квадратурата; хора, които живеят на 60 квадратни метра, гледат хора, които живеят на 300 квадратни метра; и вторите убеждават първите, че си коства да се занимават с тях, тъй като от заниманието им с тях зависят толкоз доста значими публични каузи, че ние би трябвало смирено да си плащаме жилищата на 1300 евро квадрата и още по-смирено да разбираме привилегията те да си заплащат за 400: това е нещо като " публичния контракт " на Русо, само че скъсен, редактиран и сведен по този начин, че да свърши работа и у нас.
Тук обаче другояче късата ни и изтощена памет се сеща да порови за новия проект за ромска интеграция, който беше разнищил А до Я всички решения за справяне с циганските гета. Ние го приветстваме и ликуваме и патриотично се оригваме от възприятие за правдивост към всичките му хрумвания - единствено дето една от тях беше гетата да се събарят, в случай че там има противозаконни постройки. Ние, несъмнено, най-любезно пожелаваме на появилия се в " Биволъ " Красимир Каракачанов е станала неточност – има предпоставки със сметките, тъй като най-малко на нас ни се вижда, че сътрудниците с огромните остри рога считат половината парцел и в действителност би трябвало да се пресметне 264 000 лв. по 2, както наподобява е заявил и вицепремиерът. И както самият Каракачанов съобщи, както всички декларират в последно време - законно е, всичко е законно. (и уговори, че щом е законно значи е морално - което отново всички декларират. Демек моралът е архаизъм от отминали времена, мъглява субективна оценка за положително, зло, правдивост, чест, която не може да се оправи с обсадата от опитни адвокати, нотариуси, брокери, строителни бизнесмени и политици, които най-после всичко изпипват до последния квадрат, а вие, тъпанари-моралисти, размахвате пръст, който е толкоз безсилен в обвиняването си, колкото би било усилието да рисувате със същия този пръст във вода.)
Но въпреки всичко, въпреки всичко - до момента в който чакаме резултатът от това прекомерно занимателно изречение - " Нека институциите да си свършат работата... ", да си помислим: ами в случай че въпреки всичко съответната тераса е противозаконна? Как да вземем за пример проектът за интеграция, па въпреки и на ромите, би могъл да се приложи? Ще минат ли на места багери? Патриотично така да минат, с химна на уста. Изглежда подходящо следното предложение: дайте да действаме с парцелите на политиците, в случай че се окажат противозаконни, по този начин както бихме действали с циганските гета. Или може би в случай че си родолюбец ти би трябвало зверска тераса, с цел да опънеш голямо знаме просто; и тва знаме да го ползваш за хамак понякога, че да си напомняш на сладкия летен припек за връзката сред гъделичкането на избрани всеобщи настроения и комфорта у дома.
И за край, вие, несъмнено, чакайте България да стане на три морета. Моретата обаче понижават - към този момент и едно няма, а единствено терасите стават повече.
Някой от тях ви маха за довиждане. Не е Ботев.

Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР