Да си стоите у дома е най-добрият начин да се

...
Да си стоите у дома е най-добрият начин да се
Коментари Харесай

Най-рисковото място, където не трябва да отсядате при пандемия

Да си стоите вкъщи е най-хубавият метод да се отбраните от ковид. Поне такова е мнението на американските Центрове за надзор и профилактика на болесттите. Това важи и в случай че пътувате. Отсядането в хотел или при родственици не е добра алтернатива, разясняват експерти. Най-рисковото място е хостела или различен тип общежитие, където спалните и пространствата са споделени.

Най-добрият вид е наемането на жилище, в което 72 часа преди настаняването не е отсядал никой. Това е част от новите хигиенични условия, които притежателите на жилища, отдаващи ги чартърен през платформата на Airbnb би трябвало да приложат. Сред тях са разчистване на подове и всички повърхности с вода и сапун, пране на спалното долни дрехи на висока температура, дезинфекциране на най-често докосвани предмети, като брави на порти, вентилация на пространствата.

Друго преимущество да изберете жилището пред хотела или хостела е, че там имате повече достъп до чист въздух.

И въпреки всичко, в случай че ви се наложи да отседнете в хотел, проверете какви ограничения подхваща управата по отношение на пандемията. В доста хотели са въведени спомагателни процедури по почистването и се предизвиква обществената отдалеченост в общите пространства.

Можете да употребявате дезинфекциращи кърпички за разчистване на повърхностите, които се допират най-често, като брави, ключове за осветяване и други. Преценете дали да не откажете услугите на камериерките, с цел да ограничите достъпа на външни хора до стаята си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР